VIDEO Sven vraagt zijn Nathalie ten huwelijk… op de kerktoren van Waregem

Nathalie zegt 'ja' tegen Sven op 58 meter hoge kerktoren van Waregem. © MVW
Redactie KW

Een ongewoon zicht op de kerktoren van Waregem: ondernemer en voorzitter van Jong-Unizo Sven Goethals vroeg er zijn vriendin Nathalie Meerschman ten huwelijk op 58 meter hoogte. “Maar Sven, je weet toch dat ik hoogtevrees heb”, klonk het bij de aanstaande bruid.

“Mijn initiële plan was om Nathalie ten huwelijk te vragen vanuit de lucht”, begint Sven (29). “Dan zouden we een luchtballon nemen en zou ik vrienden de woorden ‘wil je met me trouwen’ laten klaarzetten vanop de grond.” Dat het luchtballonplan niet doorging, is deels aan Svens tweelingbroer Arne te danken. “Tijdens een brainstorm kwamen we op de idee van een aanzoek op de kerktoren. Het is eens iets anders en je hebt er een prachtig zicht over Waregem.”

“Op het kleine dakterras was er net voldoende ruimte om te knielen”

Plan Toren

Onder het motto ‘niets is onmogelijk’ nam Sven daarna contact op met Brecht Crabeels, de koster van de Sint-Amanduskerk. “Samen met hem heb ik de toren eens beklommen en besloten dat het een ideale plek was. Bovenaan is er een klein dakterrasje waar er net voldoende ruimte is om met twee te staan en te knielen.” Sven maakte nadien een Whatsappgroep aan met enkele familie en vrienden om het aanzoek te regelen. “De datum werd vastgelegd op 25 oktober, we waren toen vier jaar samen, en Plan Toren was geboren”, vertelt hij.

Sven had ook de weg naar de kerktoren romantisch gemaakt met ledkaarsjes.
Sven had ook de weg naar de kerktoren romantisch gemaakt met ledkaarsjes.© GF

Vorige donderdag werd Nathalie om 18 uur stipt opgehaald door Svens broer, die opdracht had gekregen om geen woord te zeggen. “Ze wist wel dat ze moest klaarstaan, want ik had haar gezegd dat ik een verrassing had.” Nathalie had geen vermoeden over het aanzoek, maar wou wel graag trouwen. “Ze viel donderdag eigenlijk totaal uit de lucht”, vertelt Sven.

Arne bracht Nathalie zwijgend naar de kerk van Waregem en verzocht haar om de zij-ingang van de kerktoren te nemen. “Er stond een spoor van ledkaarsjes dat Nathalie moest volgen tot helemaal boven.” Die weg gaat als volgt: één spiltrap, twee steektrappen en twee smalle ladders. Niet evident, dat vond ook onze fotograaf, die halverwege niet meer verder ging. Het is dankzij vlogger Xander dat er alsnog foto’s zijn gemaakt van het koppel bovenop de kerktoren.

Gewend om ladders te nemen

Nathalie zelf nam het gebeuren ludiek op. “Met al die verbouwingen thuis, ben ik het nu al gewend om veel ladders te nemen”, lacht ze. “Ik ben superblij met het aanzoek, maar ik heb er wel lang moeten op wachten.” Het aanzoek werd trouwens bewonderd door enkele familieleden en vrienden, die beneden op de Markt stonden. Nadien werden zij ook getrakteerd in Markt 28 op een hapje en een drankje.

En het huwelijk zelf? “Dat is wel echt niet meer voor dit jaar”, knipoogt Sven. “We hebben beslist om in 2020 te trouwen in de kerk van Waregem. We willen graag in de zomer huwen en dan is 2019 eigenlijk al iets te dichtbij”, besluit hij. (PNW)

https://www.youtube.com/watch?v=4dKhUIi7okc

Koster Brecht Crabeels: “Stunt is mooie reclame voor onze kerk”

“Een huwelijksaanzoek op de kerktoren is inderdaad niet iets wat we alle dagen tegenkomen”, vertelt Brecht Crabeels.

De 25-jarige Waregemnaar is sinds drie jaar koster van de Sint-Amanduskerk en werd begin deze maand gecontacteerd door Sven. “Ik vond dat een leuke en originele manier om iemand ten huwelijk te vragen en ook de kerkfabriek was al snel overtuigd. De dekenale kerk is een mooie en centrale plek in het centrum van de stad en zo’n stunt is ook mooie reclame voor onze kerk”, zegt hij. Brecht erkent wel dat de weg naar de top van toren inderdaad niet te onderschatten is: “Vroeger had ik ook hoogtevrees, maar sinds ik koster ben en een beiaardstudie volg, heb ik dat overwonnen.” Toch is het niet de bedoeling dat de huwelijksaanzoeken op de kerktoren nu in sneltempo volgen. “Als er nu veel mensen dezelfde idee krijgen, gaan we daar toch eens goed moeten over nadenken”, lacht hij. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.