Op Bissegem Kermis werd de burgemeesterverkiezing opnieuw in het leven geroepen. Er werd een vervanger gezocht voor Anseric Soete, die de laatste verkiezing won in 2012.

"Kortrijkzanen moeten naar Bissegem komen"

Er waren negen kandidaten om mee te dingen naar de titel van Burgemeester van Bissegem, vijf van KSA Vikingers Bissegem en vier van Chiro Gerboda Bissegem.

Acht proeven, zoals onder meer een race met bierpintjes, een zoektocht naar attributen zoals een schoenveter, een kous, een das, een bh en een paraplu, een theoretische vragenronde over Bissegem en een ballon opblazen tot hij knalt brachten punten op. Tijdens de laatste proef moesten de kandidaten vertellen wat ze konden doen om Bissegem beter te maken. Opnieuw een PC om op een goedkope manier fuiven te kunnen organiseren, een frituur die open is op maandag en activiteiten organiseren zodat Bissegemnaars niet naar Kortrijk gaan maar dat Kortrijkzanen naar Bissegem zouden komen, waren enkele van de voorstellen van de kandidaten die vooraf de opdracht gekregen hadden om zich te kleden in een vlasboer.

Mand met streekbieren

Met een ruime voorsprong won KSA-leider Stephen Bonte, die volgende maand 21 jaar wordt. Stephen was met een echte vlasserskiel, hoed en das verkleed in een vlasboer die het tot 'baas' gebracht had. Hij kreeg het lint van 'Burgemeester van Bissegem 2017' om en ging met een mand met streekbieren naar huis. Zo blijft de titel binnen KSA Bissegem.

(EDB - video EDB)