Het is niet helemaal toevallig dat Sebbe Robbe, artiestennaam Sero, een nummer van Het Zesde Metaal koos om er een eigen versie van de te maken. Wannes Cappelle, de frontman van Het Zesde Metaal, is namelijk zijn nonkel. Twee jaar geleden waagde hij zich al eens aan een cover van de groep tijdens een optreden in het voorprogramma van Brihang in Lo.

"Het was Jonas, een goeie vriend van me die me enorm steunt op vlak van mijn muziek, die met het idee op de proppen kwam", vertelt Sebbe Robbe. "We twijfelden eerst of we het in samenwerking zouden doen met de band of Wannes alleen. Maar het werd praktisch steeds moeilijker wegens de alsmaar strengere maatregelen rond het coronavirus. Uiteindelijk ben ik beginnen schrijven en was de tekst al snel klaar. Het nummer opnemen was een ander paar mouwen. De studio's waar ik anders terecht kan, waren door de strenge maatregelen gesloten. Daardoor zat er niets anders op dan het nummer thuis op te nemen."

Net als iedereen zit ook Sebbe met veel vragen rond het coronavirus en alles wat er nu gebeurt. "De vele nieuwsberichten schrikken me af en doen me bang afwachten wat de komende weken zal brengen", zegt hij. "Ik hoop dat we hier op tijd maatregelen hebben getroffen en het allemaal beperkt zal blijven. Maar dat wordt dus nog even afwachten. Voorlopig kunnen we niet veel meer doen dan onze verantwoordelijkheid nemen en de richtlijnen zo goed mogelijk op te volgen. Ik wil dan ook iedereen met aandrang oproepen zoveel mogelijk binnen te blijven."

Door het coronavirus moet Sebbe Robbe alias Sero nu noodgedwongen binnen blijven. Dus kan hij meer tijd besteden aan zijn muziek. "Op vlak van mijn muziekcarrière heb ik het gevoel dat ik op een kantelpunt ben gekomen", vindt hij. "Tot nu toe bracht ik nu en dan wat uit. Maar het was soms heel chaotisch en onafgewerkt. Wat niet noodzakelijk slecht was, want ik heb hier veel uit geleerd en ben gegroeid als artiest."

"En ik moet nog steeds veel leren", is Sebbe er zich van bewust. "maar gelukkig heb ik mensen die me tips geven en me wat op weg helpen zoals nonkel Wannes."

Of er nu nog herwerkte nummers zullen volgen? "Misschien", sluit Sero niets uit. "Ik heb wel al wat teksten en ideeën, maar ik wil eerst nog wat afwachten hoe 'Paar weken zonder schoenen' bij de mensen in de smaak valt. Het is een andere stijl dan dat de mensen tot nu toe van me gewoon waren."

(KVCL)

Het is niet helemaal toevallig dat Sebbe Robbe, artiestennaam Sero, een nummer van Het Zesde Metaal koos om er een eigen versie van de te maken. Wannes Cappelle, de frontman van Het Zesde Metaal, is namelijk zijn nonkel. Twee jaar geleden waagde hij zich al eens aan een cover van de groep tijdens een optreden in het voorprogramma van Brihang in Lo."Het was Jonas, een goeie vriend van me die me enorm steunt op vlak van mijn muziek, die met het idee op de proppen kwam", vertelt Sebbe Robbe. "We twijfelden eerst of we het in samenwerking zouden doen met de band of Wannes alleen. Maar het werd praktisch steeds moeilijker wegens de alsmaar strengere maatregelen rond het coronavirus. Uiteindelijk ben ik beginnen schrijven en was de tekst al snel klaar. Het nummer opnemen was een ander paar mouwen. De studio's waar ik anders terecht kan, waren door de strenge maatregelen gesloten. Daardoor zat er niets anders op dan het nummer thuis op te nemen." Net als iedereen zit ook Sebbe met veel vragen rond het coronavirus en alles wat er nu gebeurt. "De vele nieuwsberichten schrikken me af en doen me bang afwachten wat de komende weken zal brengen", zegt hij. "Ik hoop dat we hier op tijd maatregelen hebben getroffen en het allemaal beperkt zal blijven. Maar dat wordt dus nog even afwachten. Voorlopig kunnen we niet veel meer doen dan onze verantwoordelijkheid nemen en de richtlijnen zo goed mogelijk op te volgen. Ik wil dan ook iedereen met aandrang oproepen zoveel mogelijk binnen te blijven." Door het coronavirus moet Sebbe Robbe alias Sero nu noodgedwongen binnen blijven. Dus kan hij meer tijd besteden aan zijn muziek. "Op vlak van mijn muziekcarrière heb ik het gevoel dat ik op een kantelpunt ben gekomen", vindt hij. "Tot nu toe bracht ik nu en dan wat uit. Maar het was soms heel chaotisch en onafgewerkt. Wat niet noodzakelijk slecht was, want ik heb hier veel uit geleerd en ben gegroeid als artiest.""En ik moet nog steeds veel leren", is Sebbe er zich van bewust. "maar gelukkig heb ik mensen die me tips geven en me wat op weg helpen zoals nonkel Wannes."Of er nu nog herwerkte nummers zullen volgen? "Misschien", sluit Sero niets uit. "Ik heb wel al wat teksten en ideeën, maar ik wil eerst nog wat afwachten hoe 'Paar weken zonder schoenen' bij de mensen in de smaak valt. Het is een andere stijl dan dat de mensen tot nu toe van me gewoon waren."(KVCL)