VIDEO Rommelmarkt blijft paradepaardje van de Sinksenfeesten

© (Foto TV)
Redactie KW

De rommelmarkt van Sinksen19 was met zijn 1.362 standhouders, goed voor bijna 7 kilometer wandelen, de grootste van het land.

De rommelmarkt slingerde van Veemarkt tot Grote Markt, van winkelwandelgebied en Schouwburgplein tot Doorniksestraat richting Overleie, langs Diksmuidekaai en IJzerkaai naar het Sint-Amandsplein. Zo verbond de rommelmarkt zowat alle feestlocaties met elkaar.

VIDEO Rommelmarkt blijft paradepaardje van de Sinksenfeesten
© (Foto TV)

Duizenden bezoekers gingen op zoek naar het ultieme stuk: een kristallen luchter, een originele speelgoedauto of een oude affiche of een oude melkkan. Zo ook vader en zoon Dean en Arno. “We zijn op zoek naar dvd’s, cd’s en strips om mijn verzameling die ik 13 jaar geleden begon, nog verder uit te breiden binnen het gamma van de fysieke media: van VHS, dvd tot en met BLu Ray”, vertelt Dean. “Papa zoekt voor mij puzzels, enkele voorleesboeken en een playstation om Pokemon te kunnen spelen”, vult Arno (5,5 jaar) aan.

VIDEO Rommelmarkt blijft paradepaardje van de Sinksenfeesten
© (Foto TV)

Hilde en Jeannine trokken al vroeg naar de rommelmarkt. “Je moet er vroeg bij zijn, anders zijn alle mooie dingen al weg”, vertelt Jeanine, die op zoek is naar een ‘cafetière’.

“Dat is een glazen pot met een metalen koffiefilter. Ik kocht er een in Spanje, maar de pot is kapot. Ik wil het graag vernieuwen maar de modellen hier zijn anders.” Hilde is dierenliefhebber en heeft honden. “We zoeken voor hen achte kinderdekentjes voor in hun mand en pluchen diertjes als speelgoed”, vertelt Hilde. “We vonden al een pluchen beestje en betaalden slechts 1,50 euro”, glundert Jeannine. “En als we moe worden drinken we ergens een koffie.”

https://www.youtube.com/watch?v=6COmkfBChbs

(PVH – Foto’s/Video TVK)