VIDEO – Robot Snoopy bedient klanten in Brugs restaurant

Robot Snoopy brengt de bestelling aan tafel. Klanten Nadine en Marie-Antoinette zijn alvast enthousiast. © Davy Coghe
Redactie KW

Restaurant Chef Sam in Sint-Kruis (Brugge) lost het personeelstekort op een wel heel originele manier op. Snoopy, een robot, verzorgt er de bediening aan tafel. Straks komt er een tweede robot bij. De klanten zijn dolenthousiast.

Wokrestaurant Chef Sam langs de Maalsesteenweg, het vroegere Culinary Plaza, heeft er een attractie bij: Snoopy, de robot. En die is niet alleen een bezienswaardigheid, maar wel een volwaardige werknemer. Snoopy bedient immers de klanten in het all-you-can-eatrestaurant.

Bestelling via tablet

Je bestelling plaats je via een tablet.
Je bestelling plaats je via een tablet.© Davy Coghe

Je bestelling doe je via een tablet, waarna de robot de gerechten of dranken aan tafel brengt. Klanten Nadine en Marie-Antoinette probeerden het unieke concept al eens uit. “Het personeel komt je eerst begroeten en legt uit hoe alles werkt”, zeggen ze.

(Lees verder onder de video)

https://www.youtube.com/watch?v=96qS7pzFJ20

“Op de tablet moeten we aangeven wat we willen eten en drinken. Je moet klikken op een foto van wat je wil. We bestelden twee porto’s en kregen die al na enkele minuten. De robot rijdt tot bij de bar en komt dan meteen naar je tafel, waar hij je begroet of smakelijk eten wenst. Een heel speciale ervaring, maar het is ook een gebruiksvriendelijk systeem.”

China

De robots zijn dan wel uniek bij ons, maar in China zijn ze al goed ingeburgerd. Daar worden ze alsmaar vaker ingezet in de horeca, waar ze personeelstekorten opvangen. De mechanische ober werkt dan ook perfect en zonder haperingen. Aanrijdingen zijn uitgesloten: als de robot gehinderd wordt, vraagt die met de nodige excuses om de weg vrij te maken.

Ondertussen volgt een Chinese wetenschapper, die ook de software voor de robots schreef, alles op de voet. Bedoeling is om binnenkort een tweede robot te lanceren bij Chef Sam.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier