Voorlopig werkt Sheena Timmerman uit Oostende gewoon voort als nagelstyliste. Maar ook zij weet niet hoe lang ze nog zal kunnen werken. "We wachten af", zucht ze. "Voorlopig zijn er nog geen extra maatregelen voor onze sector, maar volgens mij komen die er wel aan. Tot die tijd werken wij voort, met mondmaskers weliswaar."

Video's maken

Naast haar gewone werk als nagelstyliste geeft Sheena ook les in Syntra en in haar salon aan kandidaat-nagelstylistes. "Ik doe dat al drie jaar", vertelt ze. "Nog nooit heb ik mijn lessen moeten opschorten, maar nu kan ik niet anders. Daarom heb ik alle leerlingen ingelicht dat we per direct de lessen opschorten. In plaats daarvan ga ik video's maken. Die video's kunnen de leerlingen dan zoveel keer bekijken als ze zelf willen en daarnaast kunnen ze mij ook foto's van hun werk toesturen. Ik sta ze zoveel als mogelijk bij, maar dan van op afstand. Het zijn strenge maatregelen, maar ook wij kunnen niet anders dan ze te nemen. Mij inclusief zitten er anders negen mensen in de zaak tijdens de opleidingen. In de huidige tijd is dat niet verantwoord."

Voorlopig werkt Sheena Timmerman uit Oostende gewoon voort als nagelstyliste. Maar ook zij weet niet hoe lang ze nog zal kunnen werken. "We wachten af", zucht ze. "Voorlopig zijn er nog geen extra maatregelen voor onze sector, maar volgens mij komen die er wel aan. Tot die tijd werken wij voort, met mondmaskers weliswaar."Naast haar gewone werk als nagelstyliste geeft Sheena ook les in Syntra en in haar salon aan kandidaat-nagelstylistes. "Ik doe dat al drie jaar", vertelt ze. "Nog nooit heb ik mijn lessen moeten opschorten, maar nu kan ik niet anders. Daarom heb ik alle leerlingen ingelicht dat we per direct de lessen opschorten. In plaats daarvan ga ik video's maken. Die video's kunnen de leerlingen dan zoveel keer bekijken als ze zelf willen en daarnaast kunnen ze mij ook foto's van hun werk toesturen. Ik sta ze zoveel als mogelijk bij, maar dan van op afstand. Het zijn strenge maatregelen, maar ook wij kunnen niet anders dan ze te nemen. Mij inclusief zitten er anders negen mensen in de zaak tijdens de opleidingen. In de huidige tijd is dat niet verantwoord."