VIDEO Oostende zet golfkarretje in voor grafbezoek op kerkhof in Stuiverstraat

Een medewerker van de stad Oostende brengt Denise tot aan de plaats waar haar ouders begraven liggen. © JRO
Redactie KW

Minder mobiele mensen in Oostende kunnen de komende weken van een golfkarretje gebruikmaken om het graf van een overleden familielid of kennis te bezoeken op de de stedelijke begraafplaats in de Stuiverstraat. Dat kondigde de badstad woensdag aan naar aanleiding van Allerheiligen en Allerzielen.

Een primeur, volgens het stadsbestuur. “Mensen die minder mobiel zijn moeten dikwijls een lange afstand afleggen op de begraafplaats tot de plaats waar ze moeten zijn“, zegt schepen van Openbaar Domein Jean Vandecasteele. “Daarom gaan we vanaf 1 november een golfkarretje inzetten om zo de afstand tot aan het graf voor een groot stuk in te korten. Vanaf de ingang van de begraafplaats zal het golfkarretje rijden tot aan verschillende stop- en ophaalplaatsen. Om de mensen te begeleiden, schakelen we medewerkers in van de dienst Openbaar Domein.”

https://www.youtube.com/watch?v=M639NIqsrNU

De stad investeerde 8.000 euro in de golfkar. Denise Hallemeesch (80) was de eerste die plaats mocht nemen op het golfkarretje. “Een prachtig initiatief“, klinkt het bij Denise. “Ik kom nu en dan eens mijn ouders bezoeken die hier begraven liggen. Sinds twee jaar heb ik constant mijn rollator nodig om mij te verplaatsen. Ik ben dus altijd genoodzaakt om iemand mee te vragen en me tot hier te brengen. De begraafplaats is groot, mijn ouders liggen helemaal achteraan begraven. Nu weet ik dat het voor mij wat gemakkelijker wordt om tot bij mijn ouders te geraken.

Elke tweede en vierde week van de maand zal het golfkarretje op donderdag en zaterdag rijden, telkens van 14 uur tot 16 uur. Uitzonderlijk zal het ook op 1 en 2 november beschikbaar zijn, telkens van 10 uur tot 16 uur.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier