VIDEO Ook Oostende waagt zich aan hilarisch promotiefilmpje ter ‘verwelkoming’ van Donald Trump

Redactie KW

Oostende – dankzij Vande Lanotte op zich al een ‘keizerrijk’ – zet onder andere de Kennedyrotonde, de américain preparé en de fel oranje Rock Strangers – Trumps favoriete kleur – in de verf. Geniet even mee…

https://www.youtube.com/watch?v=mxFsNoXzgtk

“Wij kwamen afgelopen weekend op het idee”, vertelt Pieter Hens van Toerisme Oostende. “Onze eigen marketingafdeling werkte het idee verder uit en zocht links tussen Oostende en de Verenigde Staten. Een externe scenarist zorgde voor de tekst. Ook het maken van het filmpje zelf werd uitbesteed. We willen kort op de bal spelen en ons karretje vastmaken aan wat er leeft. Het filmpje heeft in elk geval enorm veel weerklank, zowel in de pers als door het aantal keren dat het bekeken werd op het internet. Dinsdagavond hebben we het filmpje gelanceerd en woensdagmiddag waren al 350.000 mensen ermee in contact gekomen, de pers niet meegerekend.”

Johan Vande Lanotte wordt als keizer voorgesteld en Bart Tommelein als de ‘Kennedy van Oostende’, maar daar hebben ze geen moeite mee. “We hebben het hen vooraf laten weten. Johan Vande Lanotte reageerde dat het zo grappig mogelijk moest zijn”, aldus Pieter Hens. “We willen geen politieke statements maken, dit is om te lachen. Oostende, daar is een hoekje af. Dat is ons dna. Dan past het ook dat wij dit soort dingen doen.”

Maar is het wel gepast dat een met de overheid verbonden dienst als Toerisme Oostende met een buitenlands staatshoofd lacht? “Wij zijn hier niet echt mee begonnen”, lacht Pieter Hens. “Dit is een parodie op bestaande filmpjes. Wij maken geen politiek statement, dit is een parodie op filmpjes die al bestonden.” (HH/FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.