VIDEO “Oh oh schatje”: Bruggeling doet aanzoek met zelfgemaakt liedje op YouTube

Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Bruggeling Barber Markey vond een wel heel bijzondere manier om zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Hij schreef en zong zelf een grappig, vrolijk liedje met bijhorende videoclip en plaatste dat op haar Facebookprofiel. “Mijn vriendin is moeilijk te verrassen, maar nu is het toch gelukt. En gelukkig zei ze ook ja”, zegt de dolgelukkige Barber.

Barber Markey, een Bruggeling die na zijn studies in Gent bleef plakken, ziet zien vriendin Heidi Byl doodgraag en was vastbesloten haar op een leuke en originele manier ten huwelijk te vragen. En daar is hij nu ook met verve in geslaagd, zowel in het opzet als in het finale resultaat.

“Mijn vriendin is heel moeilijk te verrassen”, zegt Barber. “Ze kondigt immers bijna altijd vooraf in groot detail aan wat ze precies zou willen voor een bepaalde gelegenheid… Dat is het natuurlijk niet simpel om verrassend uit de hoek te komen. Dus ik wist dat ik voor mijn huwelijksaanzoek echt álles uit de kast zou moeten halen. Ik ben zelf nogal muzikaal aangelegd en speel in de coverband Rock au Vin. En ik heb ook al eerder gelegenheidsliedjes gemaakt, zoals voor lentefeesten of geboortes. Dus zo kwam ik op het idee om voor haar een ‘muzikaal huwelijksaanzoek’ te maken”, vertelt Barber, die net als Heidi les geeft in een school voor buitengewoon basisonderwijs in Gent.

https://www.youtube.com/watch?v=cEiOzdsza_M

“Het is een up-tempo Nederlandstalig nummertje geworden waarin ik bezing hoe graag ik haar zie en waarin ook wat gebeurtenissen uit onze relatie verwerkt zitten. Ik heb er dan ook een leuk clipje bij gemonteerd, met vooral veel foto’s van ons en de dochter.” Daarmee had Barber dus wel zijn liedje klaar, maar hij moest er zijn vriendin ook nog op een gepaste manier mee weten te confronteren.

Daarvoor had de Bruggeling een goed doordacht plannetje, dat echter toch niet helemaal uitdraaide zoals verwacht… “Ik had het kort voor het slapengaan op Facebook geplaatst, maar had haar internet uitgeschakeld. We waren op hotel in Durbuy”, vertelt Barber. “De bedoeling was dat ze ‘s morgens bij het opstaan op haar smartphone zou geconfronteerd worden met allemaal leuke Facebookberichtjes, van onze vrienden en kennissen, over het liedje met aanzoek. Ik heb natuurlijk zelf stilletjes gevolgd of die reacties leuk en positief waren en gelukkig waren ze dat ook.”

“Maar dan plots, om half vier ‘s nachts, werd Heidi wakker; ze moest naar het toilet. Ze keek op haar GSM om te zien hoe laat het was en zag er veel mensen haar hadden proberen bellen en dat ze gewone sms’en hadden gestuurd (waarvoor geen internetconnectie nodig is, red.). Zo had ze natuurlijk wel begrepen dat ik een liedje had gemaakt waarin ik haar ten huwelijk vroeg. Ik heb haar het clipje dan maar helemaal laten zien en gelukkig vond ze het heel leuk. En het belangrijkste: ze heeft ja gezegd!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier