Na een hobbelig administratief parcours razen vanaf de paasvakantie twee treintjes tegen 71 km per uur over het 620 m lange houten circuit.

Vanaf maandag 3 april zal het aanschuiven zijn voor Heidiland, maar het wachten loont de moeite. In de nieuwe themazone Heidiland valt heel wat te beleven: met de typische houten huisjes wanen bezoekers zich in Zwitserland.

"Dat is ook de bedoeling" zegt CEO Steve Van den Kerkhof. "We hebben een goede deal gemaakt met de Zwitserse dienst van toerisme. Voor de allerkleinsten is er de Dierenmolen waar ze een rustig ritje kunnen maken op de rug van uit hout gemaakte dieren uit de Alpen. Voor hen is een turbulente rit op de achtbaan nog niet aangewezen. Kinderen vanaf 1,20 m mogen wel op de roetsbaan onder begeleiding van een volwassene. Vanaf 1,40 m mogen ze er alleen op.

Om het themadorp de juiste look & feel te geven zijn we in zee gegaan met een aannemer uit Zuid-Duitsland. Dat zullen de mensen ook merken in de Heidi Shop, waar ze authentieke Zwitserse souvenirs zoals bijvoorbeeld koebellen zullen ontdekken. Die Zwitserse sfeer snuif je overal op, ook in het restaurant met 150 plaatsen annex terras met 125 extraplaatsen, waar we uitpakken met een nieuwigheid voor België: worst op een stokje... met frietjes! Er komt ook een B2B-accommodatie met ruimte voor 250 tot 300 personen. De wachtruimte wordt aangekleed met kaders met Zwitserse taferelen en op een scherm worden beelden van Heidi geprojecteerd.

Maar kers op de taart wordt de koekoeksklok! De mensen zullen de wachttijden vergeten als ze die klok in de gaten krijgen: om het kwartier komen 12 bewegende figuurtjes kijken, die allemaal iets speciaals doen... zoals bier drinken bijvoorbeeld. De klok steekt vol speciale geluiden en effecten, maar ze kost dan ook de prijs van een appartementje aan zee... Het totale kostenplaatje voor deze lang verwachte attractie komt op zo'n 7,5 miljoen euro. Maar we zijn echt niet over één nacht ijs gegaan. Ik ontdekte een gelijkaardige attractie tijdens de IAAPA-bijeenkomst in Orlando, de 'International Association of Amusement Parks'. We hebben ons ontwerp op een bestaand model in de showroom gebaseerd en er de mindere elementen uit gehaald. We zijn in zee gegaan met Great Coasters International uit Pennsylvania, een gespecialiseerde achtbaanbouwer."

Onze medewerker Myriam nam de proef op de som genomen en testte de achtbaan uit: "Het is anderhalve minuut lang pure adrenaline... Je krijgt geen seconde om even op adem te komen want na elke bocht word je naar de andere kant geslingerd of gaat het in steile val enkele meters naar beneden. Dit wordt beslist een topattractie!", vindt zij.

Bij de start van de paasvakantie zullen de bezoekers ook opkijken van het nieuwe jasje van de Plopzone, waar de Plopsa-paddenstoel compleet is opgefrist, samen met de sanitaire zone.

(MVP)

Na een hobbelig administratief parcours razen vanaf de paasvakantie twee treintjes tegen 71 km per uur over het 620 m lange houten circuit. Vanaf maandag 3 april zal het aanschuiven zijn voor Heidiland, maar het wachten loont de moeite. In de nieuwe themazone Heidiland valt heel wat te beleven: met de typische houten huisjes wanen bezoekers zich in Zwitserland."Dat is ook de bedoeling" zegt CEO Steve Van den Kerkhof. "We hebben een goede deal gemaakt met de Zwitserse dienst van toerisme. Voor de allerkleinsten is er de Dierenmolen waar ze een rustig ritje kunnen maken op de rug van uit hout gemaakte dieren uit de Alpen. Voor hen is een turbulente rit op de achtbaan nog niet aangewezen. Kinderen vanaf 1,20 m mogen wel op de roetsbaan onder begeleiding van een volwassene. Vanaf 1,40 m mogen ze er alleen op. Om het themadorp de juiste look & feel te geven zijn we in zee gegaan met een aannemer uit Zuid-Duitsland. Dat zullen de mensen ook merken in de Heidi Shop, waar ze authentieke Zwitserse souvenirs zoals bijvoorbeeld koebellen zullen ontdekken. Die Zwitserse sfeer snuif je overal op, ook in het restaurant met 150 plaatsen annex terras met 125 extraplaatsen, waar we uitpakken met een nieuwigheid voor België: worst op een stokje... met frietjes! Er komt ook een B2B-accommodatie met ruimte voor 250 tot 300 personen. De wachtruimte wordt aangekleed met kaders met Zwitserse taferelen en op een scherm worden beelden van Heidi geprojecteerd. Maar kers op de taart wordt de koekoeksklok! De mensen zullen de wachttijden vergeten als ze die klok in de gaten krijgen: om het kwartier komen 12 bewegende figuurtjes kijken, die allemaal iets speciaals doen... zoals bier drinken bijvoorbeeld. De klok steekt vol speciale geluiden en effecten, maar ze kost dan ook de prijs van een appartementje aan zee... Het totale kostenplaatje voor deze lang verwachte attractie komt op zo'n 7,5 miljoen euro. Maar we zijn echt niet over één nacht ijs gegaan. Ik ontdekte een gelijkaardige attractie tijdens de IAAPA-bijeenkomst in Orlando, de 'International Association of Amusement Parks'. We hebben ons ontwerp op een bestaand model in de showroom gebaseerd en er de mindere elementen uit gehaald. We zijn in zee gegaan met Great Coasters International uit Pennsylvania, een gespecialiseerde achtbaanbouwer."Onze medewerker Myriam nam de proef op de som genomen en testte de achtbaan uit: "Het is anderhalve minuut lang pure adrenaline... Je krijgt geen seconde om even op adem te komen want na elke bocht word je naar de andere kant geslingerd of gaat het in steile val enkele meters naar beneden. Dit wordt beslist een topattractie!", vindt zij. Bij de start van de paasvakantie zullen de bezoekers ook opkijken van het nieuwe jasje van de Plopzone, waar de Plopsa-paddenstoel compleet is opgefrist, samen met de sanitaire zone.(MVP)