VIDEO Muzikale familie uit Gits brengt muziek voor de buren

Redactie KW

Elke vrijdag, zaterdag en zondag om 20 uur zijn de gezinnen van Evelyne en Hermien Demunster uit Gits trouw op post om op hun manier een steentje bij te dragen in de strijd tegen corona. Samen vormen ze een klein orkest dat een muzikaal eerbetoon brengt.

In heel wat straten zijn de buren elke avond trouw op post om 20 uur om te applaudisseren voor de zorgsector en bij uitbreiding iedereen die zijn steentje bijdraagt om het coronavirus een halt toe te roepen. In de Noordabeelstraat in Gits worden de buurtbewoners iedere keer getrakteerd op een klein orkest. Zussen Evelyne en Hermien Demunster wonen er naast elkaar met hun gezin. Aan muzikaal talent hebben ze in elk geval geen gebrek. Evelyne speelt dwarsfluit, haar echtgenoot Bert Dekoninck tuba en hun dochters Nore en Marte respectievelijk tenorsaxofoon en sopraansaxofoon. Hermien speelt zelf ook dwarsfluit, zoon Ward Lokere koos voor de trompet en dochter Floor de saxofoon. Enkel de man van Hermien, Jan Lokere en de dochter van Evelyne, Rune bespelen geen instrument.

https://www.youtube.com/watch?v=XcfSAhIBnz0

“Elk weekend om 20 uur verzamelen we voor de deur om een muziekstuk te spelen, deze keer was dat ‘Bad Guy’ van Billie Eilish”, vertelt Evelyne. “We proberen per weekend iets anders te spelen. Nu zijn we alweer op zoek naar iets voor volgende keer, maar we moeten natuurlijk de muziek online zien te vinden voor die bezetting. Suggesties zijn altijd welkom.” De buren zijn in elk geval heel enthousiast over het initiatief. “We zijn heel fier op onze muzikale buren”, klinkt het.

(EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier