VIDEO – Marina Wally springt net als haar vader uit een ‘vliegmachien’ in Moorsele

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Met zijn wereldhit “Ik spring uit een vliegmachien” kroonde Eddy Wally zich tot de absolute Voice of Europe. Hij voegde op zijn 62ste ook de daad bij het woord door uit een echt vliegtuig te springen. Nu springt Marina, de dochter van Eddy, op haar 62ste haar vader achterna.

Rond de sprong, een cadeau van de kornuiten van Kamping Kitsch, heerste een complete omerta. Marina werd richting vliegveld van Moorsele gelokt met een smoesje. Volgens Marleen, haar boezemvriendin, had Marina helemaal niets in de gaten. “Tot net voor het moment waarop ze te horen kreeg dat ze uit een vliegtuig moest springen, was ze ervan overtuigd dat ze hier moest komen optreden en dat ze op een elektrische stier moest gaan zitten.”

Marina bereidt zich voor op haar sprong.
Marina bereidt zich voor op haar sprong.© CLL

Het was MC Drummer, een van de organisatoren van het Kamping Kitsch festival, die haar het nieuws, onder ruime mediabelangstelling, bracht. “Toen we vorig jaar onze promovideo aan het inblikken waren, een video waar ook Marina aan meewerkte, hoorden we dat ze net zoals haar vader ook ooit eens uit een vliegtuig had willen springen.”

https://www.youtube.com/watch?v=ypwwhP7Ltq4

MC Drummer, geflankeerd van zijn bende, schoot dan ook meteen in actie. “We contacteerden de mensen van Skydive Flanders hier in Moorsele en binnen de kortste keren was alles in kannen en kruiken. Bij Kamping Kitsch is niets onmogelijk, te gek of te extreem.”

Bibberen en beven

Marina deed haar sprong met een T-shirt van waarop haar vader afgebeeld staat.
Marina deed haar sprong met een T-shirt van waarop haar vader afgebeeld staat.© CLL

Hoewel Marina zich ontspannen voordeed, konden de stijgende zenuwen niet verborgen blijven. “Ik had speciaal voor vandaag een T-shirt aangetrokken met een foto op van mijn papa“, laat ze met bibberende stem horen. “Het leek me leuk om hiermee op een stier te gaan zitten. Blijkt dat mijn papa vandaag voor een tweede maal uit een vliegtuig gaat springen, is dat niet geweldig?”

Hoewel ze glimlacht, stonden de zenuwen toch strak gespannen.
Hoewel ze glimlacht, stonden de zenuwen toch strak gespannen.© CLL

Terwijl ze de dropzone, gevuld met parachutisten, vult met enkele liedjes en wat danspasjes, begint haar instructeur Magic Mike met het overlopen van alle veiligheidsregels, alvorens hij Marina in het harnas hijst. Terwijl ze plaatsneemt aan het voertuig dat hen naar het vliegtuig gaat brengen, poseert Marina nog snel even voor de fotografen maar dan wel met een gespannen glimlach. Er is geen weg terug meer.

Gezongen in het vliegtuig

Op een hoogte van 3.000 voet (omgerekend ongeveer 1 kilometer) gaan de deuren open en springt iedereen uit het vliegtuig. Met een snelheid van 180 kilometer per uur zoeft Marina naar beneden, haar vader tegen de borst gedrukt. Als een volleerd professional landt Marina even later terug op de begane grond, waarna de emoties hun vrije loop kennen. “Dit was een fantastische ervaring“, horen we. “De vrijheid, de wind die door de haren blaast en het idee dat ik dicht bij mijn vader was. Hij zou zo trots op me zijn, net zoals ik trots was op hem toen hij uit een vliegtuig sprong”.

VIDEO - Marina Wally springt net als haar vader uit een 'vliegmachien' in Moorsele
© CLL

Een echte Wally mist natuurlijk nooit een gelegenheid om de boel te entertainen, ongeacht waar of met wie. “Tijdens de vlucht naar omhoog ben ik beginnen zingen in het vliegtuig”, sluit Marina af. “Binnen de kortste keren zong iedereen in het vliegtuig mee. Het liedje? Ik spring uit een vliegmachien natuurlijk!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier