VIDEO Lichtkunstenaar Alexander Stragier brengt in Roeselare artistiek applaus voor alle helden

© (Foto SB)
Thomas Dubois

Zaterdagavond – op de laatste donkere avond voor de overschakeling naar het zomeruur – zette kenniscentrum ARhus in Roeselare met lichtkunstenaar Alexander Stragier alle helden van nu letterlijk in de spotlights.

Witte lakens in het straatbeeld. En elke avond een hartverwarmend applaus. Ook in Roeselare komen mensen dagelijks om 20 uur buiten om hun dankbaarheid en waardering te tonen aan alle helden van nu: artsen en medisch personeel, maar ook alle anderen die aan het werk zijn en ons land draaiende houden.

Ook ARhus doet mee aan deze solidariteitsactie. “Dagelijks om 20 uur laten we de ARhus hoogbouw op het plein De Munt mee applaudisseren door de lichten te ontsteken en 5 minuten nadien weer te doven”, vertelt Yves Rosseel, directeur van het Roeselaarse kenniscentrum. “Uiteraard doen we dit veilig, remote van bij onze infrastructuur verantwoordelijke thuis”, stelt Yves Rosseel gerust.

“Velen worden getroffen door de coronacrisis. Ook artiesten krijgen het zwaar te verduren”, gaat Yves Rosseel verder. “Wij doen een beroep op Alexander Stragier, een jonge Roeselaarse lichtkunstenaar, om dit dagelijkse ‘applaus van ons gebouw’ een artistieke dimensie te geven. Op deze manier tonen we met ARhus ons engagement naar onder andere de zorg-, voedings-, onderwijs- en logistieke sectoren, maar ook naar de artistieke sector.”

Zaterdagavond – op de laatste donkere avond voor de overschakeling naar het zomeruur – zette ARhus met Alexander Stragier alle helden van nu letterlijk in de spotlights. Alexander doet dit alleen, alle regels van social distancing in acht genomen, zoals het hoort.

https://www.youtube.com/watch?v=2GiSN2qhy3I
https://www.youtube.com/watch?v=lTM6rtxLcgE

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.