VIDEO Lichtinstallatie Wintergloed Brugge omvergeblazen door wind

Aan het Koning Leopold I-park in Brugge heeft de lichtinstallatie die deel uitmaakt van Wintergloed het door de wind begeven.

De storm houdt lelijk huis in Brugge. Dat mocht deze lichtinstallatie aan de lijve ondervinden. © (foto JVM)

De installatie kwam deels in het water terecht. Arbeiders zijn ondertussen bezig met de installatie te ontmantelen. Of de installatie zal heropgebouwd worden, is niet duidelijk. Ook elders in de Brugse regio liepen bij de brandweer verschillende oproepen van stormschade binnen. Brandweer en politie kunnen de schade momenteel nog niet opmeten omdat er te veel andere schadegevallen zijn.

Stad Brugge communiceerde maandagavond over het voorval: “Hevige rukwinden hebben vandaag onherstelbare schade aangericht aan de lichtinstallatie van Wintergloed aan de fontein in het Koning Albert I-park. De installatie werd nochtans berekend en gemaakt om in normale weersomstandigheden optimaal te functioneren. Het Genkse bureau Painting with Light dat het lichtconcept uittekende en ook installeerde haalt vandaag nog de installatie uit het water. De lichtinstallatie werd speciaal gemaakt voor Wintergloed en is dus een uniek en op maat gemaakt model. Painting with Light kijkt zo snel mogelijk voor een alternatieve invulling.”

https://www.youtube.com/watch?v=avxjxo554C8

(JVM/PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.