VIDEO Leerlingen bezorgen vluchtelingen hartverwarmend onthaal in Ieper

Redactie KW

Donderdag stond in de Heilige Familie in Ieper alles in het teken van een hartverwarmend onthaal van de vluchtelingen die tijdelijk in Peace Village Hostel in Mesen verblijven.

Samen met het Rode Kruis probeert de Peace Village ook zinvolle activiteiten te organiseren voor de groep. Donderdag gebeurde dit in samenwerking met leerlingen en leerkrachten van de Ieperse middelbare school Instituut Heilige Familie. Bij de afdeling Beeldende Kunsten was er een workshop rond het maken van pins en kazoo’s en het bedrukken van T-shirts. De sportleerkrachten lieten de vluchtelingen een partijtje hockey afwerken tegen en met de leerlingen. Anderen konden dan weer met de trommelstokken aan de slag bij de drumband van de school. Ook gespreksmomenten met enkele klassen stonden op het programma.

Een andere groep nam deel aan de workshop van Coming World Remember Me, waarbij ze herdenkingsbeeldjes maakten in het Onthaalcentrum de Kazematten. Na het middagmaal verkenden beide groepen de stad, in kleinere groepen en onder begeleiding van de leerlingen uit de afdeling Toerisme.

Samen naar de Last Post

De middag wordt afgesloten met een bezoek en een workshop in het In Flanders Fields Museum onder begeleiding van de educatieve dienst. ‘s Avonds neemt de Drumband van de Heilige Familie de hele groep op sleeptouw naar de Menenpoort, waar ze een speciale Last Post zullen bijwonen.

(dvdb)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.