Vanmorgen bracht het koningspaar een bezoek aan PLC Ruiselede. Daar spraken ze met gedetineerden die activiteiten voor andere gedetineerden organiseren en nieuwe gedetineerden opvangen. Er waren ook gesprekken met ex-druggebruikers die het programma b.leave volgen om herval te vermijden. Koningin Mathilde sprak ook met gedetineerden over hoe ze contact met hun gezin en familie onderhouden.

Bij Piano's Maene gaf eigenaar Chris Maene een rondleiding. Hij stelde zijn collectie historische piano's voor en er was een bezoek aan het atelier. Het koningspaar kon ook genieten van een kleine demo door Koen Vanderstichel.

Chris Maene gaf koning Filip en koningin Mathilde een uitgebreide rondleiding bij Piano's Maene, Joke Couvreur
Chris Maene gaf koning Filip en koningin Mathilde een uitgebreide rondleiding bij Piano's Maene © Joke Couvreur

Koning Filip en koningin Mathilde trokken ook nog naar Pittem. Ze spraken er met diverse ondernemers uit de regio en luisterden naar de mogelijke gevolgen van de Brexit voor die ondernemingen. Daarna volgde een receptie en stond er een ontmoeting met de lokale bevolking op de agenda.

In het Penitentiair Landbouwcentrum in Ruislede sprak het koningspaar met enkele gedetineerden., Joke Couvreur
In het Penitentiair Landbouwcentrum in Ruislede sprak het koningspaar met enkele gedetineerden. © Joke Couvreur
Vanmorgen bracht het koningspaar een bezoek aan PLC Ruiselede. Daar spraken ze met gedetineerden die activiteiten voor andere gedetineerden organiseren en nieuwe gedetineerden opvangen. Er waren ook gesprekken met ex-druggebruikers die het programma b.leave volgen om herval te vermijden. Koningin Mathilde sprak ook met gedetineerden over hoe ze contact met hun gezin en familie onderhouden.Bij Piano's Maene gaf eigenaar Chris Maene een rondleiding. Hij stelde zijn collectie historische piano's voor en er was een bezoek aan het atelier. Het koningspaar kon ook genieten van een kleine demo door Koen Vanderstichel.Koning Filip en koningin Mathilde trokken ook nog naar Pittem. Ze spraken er met diverse ondernemers uit de regio en luisterden naar de mogelijke gevolgen van de Brexit voor die ondernemingen. Daarna volgde een receptie en stond er een ontmoeting met de lokale bevolking op de agenda.