VIDEO – Kinderen uit Sint-Jansschool bezoeken de bunker onder de Grote Markt in Menen

Samen met Yves Dupont, een gepassioneerde stadsgids, trokken ze doorheen de straten van Menen. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de bevrijding van Menen worden niet alleen verschillende wandeltochten georganiseerd, ook de normaal ontoegankelijke bunker onder de Grote Markt wordt voor het publiek opengesteld.

Dinsdag trokken de leerlingen van klasjes L3A en L3B uit de Sint-Jansschool op pad, in het spoor van de oorlog en vooral, de bevrijding. Samen met Yves Dupont, een gepassioneerde stadsgids, trokken ze doorheen de straten van Menen. Ze werden er ondergedompeld in een wereld van kanonskogels, verzetsstrijders op het belfort en sluizen die door soldaten tot ontploffing werden gebracht.

(Lees verder onder de video)

https://www.youtube.com/watch?v=40V0V47-iR0

De kers op de taart was natuurlijk het bezoek aan de grote bunker onder het stadhuis en de Grote Markt. Een commandopost, een plaats van bescherming of was het allemaal geheimzinniger dan dat? De kinderen genoten met volle teugen van de sappige verhalen van hun gids.

De kers op de taart was natuurlijk het bezoek aan de grote bunker onder het stadhuis en de Grote Markt.
De kers op de taart was natuurlijk het bezoek aan de grote bunker onder het stadhuis en de Grote Markt.© CLL

Toen bleek dat de burgemeester aanwezig was, volgde nog een verrassingsbezoek aan zijn kabinet. Een meer dan geslaagde afsluiter van de wandeltocht.

Op het einde van de dag kregen de kinderen ook een rondleiding in het kabinet van de burgemeester.
Op het einde van de dag kregen de kinderen ook een rondleiding in het kabinet van de burgemeester.© CLL

Wie zelf nog een kijkje wil nemen in de bunker onder de Grote Markt, kan hiervoor nog tot 22 september terecht bij de Dienst Toerisme van de gemeente. De ondergrondse schuilplaats is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de dienst.

Meer info is terug te vinden op deze site.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier