Dat Bert Maertens er de nationale pers mee haalde, vond hij zelf overdreven. Dat laat hij ook weten via een post op Facebook. De reacties daarop zijn ook divers. De ene steken hem een hart onder de riem, van de anderen luidt het 'Shame on you'.

Lieve mensen, Een sympathieke buurtbewoner organiseerde zaterdag rond 20u een korte DJ-set vanuit zijn garage, zoals in...

Geplaatst door Bert Maertens op Maandag 23 maart 2020

De burgemeester wijst erop dat in het artikel een aantal feitelijke fouten staan. "Ik ben niet in discussie gegaan met de politie. In vond dit ook niet echt een samenscholing omdat bijna iedereen op zijn oprit bleef staan, maar heb begrip voor het moeilijke werk dat die politiemensen moeten leveren. Ik heb voorgesteld om zelf het nieuws te brengen aan de buren, zodat ik de eventuele vlaag kon vangen. Dit initiatief - waarvan er meerdere waren in Vlaanderen - was bedoeld om de mensen uit de zorg een hart onder de riem te steken."

Maar vanuit politieke hoek krijgt de burgemeester ook heel wat tegenwind. Dat bewijst onder meer de tweet van de woordvoerder van Wouter Beke, minister van onder meer Welzijn en Volksgzondheid. Sommigen eisen zelfs het ontslag van de burgemeester.

Ook de buurtbewoners zelf waren zich niet echt van kwaad bewust. Een filmpje circuleert op sociale media.

👍👌👍👌

Geplaatst door Ben Lelie op Zaterdag 21 maart 2020

Reactie Groen Izegem

Ook de politieke (oppositie)partijen uit Izegem reageerden ondertussen al. Onder meer Groen Izegem bij monde van voorzitter Hannes Vanderstraeten: "De Lockdown is voor ons allemaal een onnatuurlijke situatie. Dat we nood hebben aan contact met buren en familie is dan ook menselijk en we hoeven geen publiek proces te maken van iedereen die een fout maakt. Maar als we in ieder straat ons zo gedragen dat de politie polshoogte moet nemen, dan gaan we hen zeker overbelasten. De ordediensten hebben nu wel andere prioriteiten! Dat de burgemeester Bert Maertens daar dan tussen staat, net het hoofd van de lokale politie, zal bij veel ordediensten als een kaakslag aanvoelen. Het is dan ook zeer jammer dat de burgemeester in zijn eerste reacties de feiten minimaliseert en probeert te kaderen als een actie om de zorgverstrekkers te eren. Zelf al worden de feiten in de media misschien wat uitvergroot, de gebeurtenissen en de communicatie van de burgemeester achteraf zijn een verkeerd en misschien gevaarlijk signaal zijn. We roepen de burgemeester dan ook op zijn verantwoordelijkheid op te nemen."

Dat Bert Maertens er de nationale pers mee haalde, vond hij zelf overdreven. Dat laat hij ook weten via een post op Facebook. De reacties daarop zijn ook divers. De ene steken hem een hart onder de riem, van de anderen luidt het 'Shame on you'.De burgemeester wijst erop dat in het artikel een aantal feitelijke fouten staan. "Ik ben niet in discussie gegaan met de politie. In vond dit ook niet echt een samenscholing omdat bijna iedereen op zijn oprit bleef staan, maar heb begrip voor het moeilijke werk dat die politiemensen moeten leveren. Ik heb voorgesteld om zelf het nieuws te brengen aan de buren, zodat ik de eventuele vlaag kon vangen. Dit initiatief - waarvan er meerdere waren in Vlaanderen - was bedoeld om de mensen uit de zorg een hart onder de riem te steken."Maar vanuit politieke hoek krijgt de burgemeester ook heel wat tegenwind. Dat bewijst onder meer de tweet van de woordvoerder van Wouter Beke, minister van onder meer Welzijn en Volksgzondheid. Sommigen eisen zelfs het ontslag van de burgemeester. Ook de buurtbewoners zelf waren zich niet echt van kwaad bewust. Een filmpje circuleert op sociale media. Ook de politieke (oppositie)partijen uit Izegem reageerden ondertussen al. Onder meer Groen Izegem bij monde van voorzitter Hannes Vanderstraeten: "De Lockdown is voor ons allemaal een onnatuurlijke situatie. Dat we nood hebben aan contact met buren en familie is dan ook menselijk en we hoeven geen publiek proces te maken van iedereen die een fout maakt. Maar als we in ieder straat ons zo gedragen dat de politie polshoogte moet nemen, dan gaan we hen zeker overbelasten. De ordediensten hebben nu wel andere prioriteiten! Dat de burgemeester Bert Maertens daar dan tussen staat, net het hoofd van de lokale politie, zal bij veel ordediensten als een kaakslag aanvoelen. Het is dan ook zeer jammer dat de burgemeester in zijn eerste reacties de feiten minimaliseert en probeert te kaderen als een actie om de zorgverstrekkers te eren. Zelf al worden de feiten in de media misschien wat uitvergroot, de gebeurtenissen en de communicatie van de burgemeester achteraf zijn een verkeerd en misschien gevaarlijk signaal zijn. We roepen de burgemeester dan ook op zijn verantwoordelijkheid op te nemen."