VIDEO – IJssalon wordt ‘House of Christmas’

Het roze ijssalon was meteen een bijzonder groot succes, maar toch besloot Julie Van Den Bossche het over een andere boeg te gooien. © JVM
Redactie KW

Het pand in de Wollestraat in Brugge waar de voorbije zomer nog een volledig in het roze aangekleed ijssalon werd gerund, is nu door dezelfde uitbaters omgevormd tot een kerstdecoratieshop.

De familie Van Den Bossche zit duidelijk niet stil in Brugge. Zoals je al eerder bij KW kon lezen nam vader Dirk Van Den Bossche enkele maanden terug twee bekende Brugse hotels over. En hij was al uitbater van het Torture Museum en het House of Waffles, beiden vlak naast elkaar in de Wollestraat. Dirk betrekt ook zijn familie bij de zakelijke activiteiten. Zoals dochter Julie, die zich naast haar drukke bezigheden als advocaat deze zomer ontfermde over een volledig in het roze aangekleed ijssalon in de Wollestraat: the unicorn house. Met dus de beeltenis van een grote, roze eenhoorn tegen een van de wanden.

Het roze ijssalon was meteen een bijzonder groot succes, maar toch besloot Julie Van Den Bossche het over een andere boeg te gooien. “Ik heb dat ijssalon heel graag gedaan maar uiteindelijk is dat toch vooral een product voor de zomer. Dus nu net een maand geleden hebben we besloten om de zaak om te vormen tot een kerstdecoratiewinkel“, zegt Julie.

Seizoensgebonden decoratiewinkel

“Waarom precies kerstdecoratie? Ik ben daar al altijd door gepassioneerd geweest. Met kerst zet ik thuis zelfs altijd meerdere kerstbomen en ik amuseer me rot met die mooi aan te kleden. En neen, ik hou wel van de kleur roze, maar met kerst is het niet allemaal roze. Hoogstens een paar accenten. De laatste dagen voor de opening waren wel bijzonder druk. Gelukkig heb ik de hulp gekregen van enkele heel erg goede vrienden, waaronder Steven Spillebeen (bekend als ‘Spillie’ van Big Brother, red.). Zij hebben alles mooi helpen klaar zetten. De winkel is open sinds zaterdag en het loopt al heel erg goed. We bieden ook kerstattributen aan gericht op baby’tjes of op pasgehuwde koppels… Iedereen vindt hier wel zijn gading.”

Julie is van plan om de winkel het hele jaar open te houden als seizoensgebonden decoratiewinkel. “Na de kerstperiode kunnen we dan evolueren naar Valentijn, Pasen, … en zo verder. Maar er zal altijd wel een klein ‘kersthoekje’ blijven staan, het hele jaar door”, lacht Julie.

https://www.youtube.com/watch?v=llOMyreK9Ws

(PV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier