Buren Frank Vincke, Niko Gevaert en Siemen Tanghe proberen elk jaar groter en opvallender te gaan. "Het is begonnen in onze vriendengroep met heel simpele versieringen en we proberen elke grote competitie van onze Rode Duivels wel iets te doen. Vorig jaar hingen we heel veel slingers over de oprit, maar dit jaar wilden we nog net iets groter gaan." Vertelt Frank Vincke.

Het is ze ook gelukt om net iets groter te gaan. Bij het oprijden van de straat zien we aan de ene kant bomen glunderen in de Belgische kleuren en een 25 meter lange Belgische vlag verspreid over de 4 woningen. "We zijn zaterdag begonnen en sinds deze ochtend is het afgewerkt. Normaal starten we er vroeger mee, maar dit jaar hadden we er iets meer werk aan en het was zondag ook heel 'dorstig' weer, waardoor alles wat langer duurde dan gepland" laat één van de bedenkers zich ontvallen.

Hoe de buurt erover denkt?

Wellicht een vraag die velen zullen stellen, hoe denkt de buurt over een dergelijk initiatief? Daar zijn de deelnemende families eenduidig over: "Niemand is verplicht deel te nemen. We hopen dat er ooit een moment komt dat de hele straat meedoet, maar uiteraard moet de versiering ook bekostigd worden en een volledige straat versieren ... wie weet ooit."

De familie heeft zich eveneens voorzien van toeters, blazers en grote handflappen om te supporteren. "Door de jonge buurt kennen we elkaar heel goed en iedereen is hier heel sociaal. We lopen elkaars deur niet plat en zitten ook niet elke match bij elkaar in de zetel, maar als de Belgen goed op weg zijn zit samen supporteren er zeker een keer in. Hier of in het WK-dorp."

Wie de versiering wil bewonderen kan gedurende de WK-periode afzakken naar de Vredelaan. "Heel wat passanten vertragen hier om een foto te nemen of te toeteren. Dat is echt plezant. Daarvoor doen we het ook. Zo lokken we de WK gekte nog meer uit. Ook de kinderen vinden het superleuk.". Na het WK wordt de versiering weggehaald en keert de 'rust' terug.

(TV)

Buren Frank Vincke, Niko Gevaert en Siemen Tanghe proberen elk jaar groter en opvallender te gaan. "Het is begonnen in onze vriendengroep met heel simpele versieringen en we proberen elke grote competitie van onze Rode Duivels wel iets te doen. Vorig jaar hingen we heel veel slingers over de oprit, maar dit jaar wilden we nog net iets groter gaan." Vertelt Frank Vincke.Het is ze ook gelukt om net iets groter te gaan. Bij het oprijden van de straat zien we aan de ene kant bomen glunderen in de Belgische kleuren en een 25 meter lange Belgische vlag verspreid over de 4 woningen. "We zijn zaterdag begonnen en sinds deze ochtend is het afgewerkt. Normaal starten we er vroeger mee, maar dit jaar hadden we er iets meer werk aan en het was zondag ook heel 'dorstig' weer, waardoor alles wat langer duurde dan gepland" laat één van de bedenkers zich ontvallen.Wellicht een vraag die velen zullen stellen, hoe denkt de buurt over een dergelijk initiatief? Daar zijn de deelnemende families eenduidig over: "Niemand is verplicht deel te nemen. We hopen dat er ooit een moment komt dat de hele straat meedoet, maar uiteraard moet de versiering ook bekostigd worden en een volledige straat versieren ... wie weet ooit." De familie heeft zich eveneens voorzien van toeters, blazers en grote handflappen om te supporteren. "Door de jonge buurt kennen we elkaar heel goed en iedereen is hier heel sociaal. We lopen elkaars deur niet plat en zitten ook niet elke match bij elkaar in de zetel, maar als de Belgen goed op weg zijn zit samen supporteren er zeker een keer in. Hier of in het WK-dorp."Wie de versiering wil bewonderen kan gedurende de WK-periode afzakken naar de Vredelaan. "Heel wat passanten vertragen hier om een foto te nemen of te toeteren. Dat is echt plezant. Daarvoor doen we het ook. Zo lokken we de WK gekte nog meer uit. Ook de kinderen vinden het superleuk.". Na het WK wordt de versiering weggehaald en keert de 'rust' terug.(TV)