https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

VIDEO Freddy en Rita gaan nooit op stap zonder hun katten: “Ze vinden de aandacht wel fijn”

Paul Bruneel

Wie in Middelkerke rondwandelt, heeft ze beslist al eens gezien, Freddy en Rita met hun twee poezen Chivas en Arran. Arran zit meestal op de schouders van Freddy, terwijl Chivas zich het liefst in een speciaal omgebouwd golfkarretje nestelt. “Wij zijn echte dierenliefhebbers en gaan nooit op stap zonder onze poezen”, zegt Freddy. “Het is trouwens ook ongelofelijk hoe vaak wij erover worden aangesproken en mensen zelfs op de foto willen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freddy De Bruycker, een zelfstandig bouwondernemer op rust en zijn echtgenote Rita Vermeulen wonen in Laarne, maar komen al jaren naar Middelkerke. “Wij komen hier graag en zijn daarom ook tweedeverblijvers geworden in deze mooie badplaats”, opent Freddy.

Het koppel komt echter nooit alleen, want ze zijn altijd vergezeld van de twee andere gezinsleden, hun twee poezen Chivas en Arran. “Ik ben een boerenzoon”, zegt Freddy, “en thuis op de boerderij hadden wij altijd poezen. Ik ben dus opgegroeid tussen de katten. Ik ben dan ook blij dat ik indertijd een partner heb gevonden die ook van dieren houdt en net als ik vooral ook van katjes.”

Geen honden meer

“Wij hebben ooit nog een hondje gehad, maar houden het nu enkel bij poezen. Wij zijn er ieder moment van de dag mee bezig en verzorgen onze poezen zoals het moet. Weet je dat onze vorige kat 21 jaar is geworden?”, vertelt Freddy terecht trots. “Deze poes was eigenlijk heel toevallig bij ons terechtgekomen. Op een werf kwam de kat zich in de camionette nestelen en ze wilde er niet meer weg. Het was dus eigenlijk een soort van een vondelingetje dat wij erbovenop geholpen hebben.”

Onze katten heten Chivas en Arran omdat ik een amateur ben van goede whisky’s

“De twee poezen die we nu hebben, zijn broers en zijn op 30 mei laatstleden zes jaar geworden. Het zijn twee lieve poezen en ze komen ook onderling heel goed overeen.” Ook de naam die de katten van Freddy en Rita kregen, zijn origineel. “Ik ben een whiskyliefhebber en daarom hebben wij onze poezen de naam van goede whisky gegeven. Chivas is het bleekst van kleur en Arran heeft de donkerste vacht. De katten zijn het zodanig gewoon om binnen te vertoeven, dat ze alleen niet naar buiten willen. Met ons mee op stap gaan, is voor hen echt wel leuk”, lacht Freddy.

Op hun gemak

Er komt uiteraard heel veel bij kijken om de dieren te verzorgen. “Wij zijn van mening dat, als je dieren in huis hebt, je ze ook moet verzorgen en dat doen wij met hart en ziel. Wij overdrijven nergens in, ook niet wat de voeding betreft, ‘s morgens krijgen ze natte voeding en ‘s middags en ‘s avonds korrels. Wij gaan er ook regelmatig mee naar de dierenarts en de diertjes voelen zich goed en rustig. Ze zijn het ook al gewoon dat ze veel aandacht krijgen als we op de zeedijk wandelen. Ze kunnen het natuurlijk niet zeggen, maar je ziet gewoon dat ze genieten van deze aandacht”, geeft Freddy nog mee.

Het koppel gaat iedere dag wandelen met hun ‘kroost’, maar verre reizen maken, zit er niet meer in. “Jaren geleden zijn we nog op reis geweest en toen kwamen de buren langs om op de katjes te letten. De jongste jaren blijven we speciaal voor de katten thuis, we hebben onze stek in Middelkerke en we komen hier graag. We kennen hier ook al veel mensen en vooral, de poezen voelen zich hier, net als wij, ook op hun gemak”, besluit Freddy.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten