VIDEO Filmpje toont hoe politie transmigranten hardhandig oppakt in Zeebrugge

Agenten achtervolgen transmigranten in Zeebrugge. © Facebook
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

In een filmpje, dat Brugs lijsttrekker voor Vlaams Belang Stefaan Sintobin deelde op zijn facebookpagina, is te zien hoe de politie twee transmigranten vrij hardhandig oppakt in Zeebrugge. “De arrestatie is correct verlopen volgens de aangeleerde politietechnieken”, reageert woordvoerster Lien Depoorter van de Brugse politie.

Het filmpje dateert van zaterdag, maar werd dinsdagmiddag pas opgepikt en gedeeld door Stefaan Sintobin. “Het leven zoals het is, iedere dag opnieuw…” schreef hij bij een filmpje waarin te zien is hoe twee mannen van vreemde origine, ogenschijnlijk transmigranten, wegrennen voor de politie in de haven van Zeebrugge.

Timhttps://www.facebook.com/tim1vdshttps://www.facebook.comFacebook1893

‘Het leven zoals het is… Zeebrugge’ 🤣

Geplaatst door Tim Vanderschaeghe op Zaterdag 8 september 2018

video1.0https://www.facebook.com/tim1vds/videos/2651828038176201/500

Bij de firma Gardec worden ze letterlijk bij de kraag gevat. Eén migrant wordt hardhandig op de grond geduwd en daarna geboeid, een andere gaat spontaan liggen, maar krijgt toch nog een flinke stoot tegen het hoofd van een agent.

“Slechts een fragment”

Of dat de normale gang van zaken is bij een arrestatie? “Het filmpje toont een fragment, waarbij we dus niet de hele context te zien krijgen“, reageert woordvoerster Lien Depoorter van de Brugse politie. “Wegens het beroepsgeheim kunnen we ook niet meer uitleg geven over de precieze omstandigheden van deze feiten.”

“Wat we wel kunnen zeggen, is dat de daadwerkelijke arrestatie kordaat diende te gebeuren en dat die correct is verlopen volgens de aangeleerde politietechnieken“, aldus nog de woordvoerster.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier