VIDEO Eerste prikkelarme kermis in Roeselare is succes

De allereerste prikkelarme kermis – met gedempte muziek en minder flikkerende lichten – was een schot in de roos.

Steven Dewitte en zijn zoon Wolf op de botsauto’s. © STEFAAN BEEL

Het was Groen-gemeenteraadslid Steven Dewitte die het idee voor een prikkelarme kermis in Roeselare opperde. “Onze zoon Wolf (11) heeft autisme en wij weten dus als geen ander hoe moeilijk het is om naar een kermis of een pretpark te trekken”, verduidelijkt hij. “De vele visuele en luide prikkels zijn vaak snel te veel om te verwerken en na één attractie moesten we al naar huis. Een prikkelarm moment tijdens de kermis biedt een oplossing.”

En dat alternatief kwam er in Roeselare. Alle kermiskramers dempten maandagnamiddag tussen 15.30 en 17 uur de muziek om kinderen en mensen met onder andere autisme epilepsie van de kermis te laten genieten. “Dit is echt fantastisch”, geniet Steven. “Voor het eerst heb ik met mijn zoon een ritje op de botsauto’s kunnen maken en een pak mensen volgen ons voorbeeld. Het succes van dit initiatief bewijst dat een prikkelarm kermis wel degelijk een breed publiek aanspreekt. Wat mij betreft, mag dit een jaarlijkse traditie worden.”

Ook Michel Six, al 36 jaar foorkramer in Roeselare, looft het opzet. “De opkomst is goed en de mensen genieten. Dat is wat telt”, zegt hij.

https://www.youtube.com/watch?v=TjhKsiyJHJc

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.