De mijnenveger werd aan Pakistan verkocht. Het schip werd in 1985 te water gelaten, de stad Blankenberge was indertijd peter van het schip. De toenmalige prinses en nu koningin Paola was de doopmeter van de Aster. In 2005 kreeg het schip een groot onderhoud en modernisering van het wapensysteem. In 2010 nam het nog deel aan de operatie Open Spirit, waarbij mijnen en achtergelaten explosieven van de twee wereldoorlogen in de Oostzee werden opgeruimd.

Het schip, iets meer dan 51 meter lang en net geen 9 meter breed, is niet meer in staat zelf de trip naar Pakistan te maken, dus werd het op een ander schip geladen om het naar daar te vervoeren.

Normaal is het rijp voor de sloop, maar Pakistan zal het opkalefateren en weer in dienst brengen. Voor veel Belgische mariniers is de Aster pure nostalgie.

(Video BV)

De mijnenveger werd aan Pakistan verkocht. Het schip werd in 1985 te water gelaten, de stad Blankenberge was indertijd peter van het schip. De toenmalige prinses en nu koningin Paola was de doopmeter van de Aster. In 2005 kreeg het schip een groot onderhoud en modernisering van het wapensysteem. In 2010 nam het nog deel aan de operatie Open Spirit, waarbij mijnen en achtergelaten explosieven van de twee wereldoorlogen in de Oostzee werden opgeruimd.Het schip, iets meer dan 51 meter lang en net geen 9 meter breed, is niet meer in staat zelf de trip naar Pakistan te maken, dus werd het op een ander schip geladen om het naar daar te vervoeren.Normaal is het rijp voor de sloop, maar Pakistan zal het opkalefateren en weer in dienst brengen. Voor veel Belgische mariniers is de Aster pure nostalgie.(Video BV)