VIDEO Dit schotelt Red Bull deelnemers aan BK Veldrijden voor Amateurs in Damme voor

Een pak bekende koppen maken hun opwachting aan de start. © Nathan Polis / Red Bull Content Pool.
Redactie KW

Zaterdag 9 januari, één dag voor het officiële BK, krijgt de cyclocrossliefhebber al een stevige voorsmaak van het Belgisch kampioenschap daags nadien. Zaterdag vindt in Moerkerke bij Damme namelijk de tweede editie van Red Bull Tout Droit plaats.

Tijdens deze veldrit ‘nieuwe stijl’ sprinten de deelnemers in een rechte lijn van punt A naar B, over tal van hindernissen. Een pak bekende koppen maken alvast hun opwachting aan de start, want onder meer Femke Herygers, Nick Nuyens, Joke van de Velde, Filip Meirhaeghe, Johan Museeuw en Kenny Belaey zullen er met gesmeerde kuiten uit de startblokken schieten.

Het parcours is 1,2 kilometer lang. Wind, regen, modder en maar liefst 14 hindernissen moeten getrotseerd worden. De obstakels gaan van boomstammen over strobalen tot hooikarren en een heuse winterchalet.

Cyclocrosser Wout Van Aert is alvast gewonnen voor het concept. “De kijkers krijgen gegarandeerd spektakel, terwijl het voor de amateur-crossers niets meer of minder dan een uitdaging is om zich met elkaar te meten,” zegt hij.

Het kaarsrechte parcours bevat 14 hindernissen.
Het kaarsrechte parcours bevat 14 hindernissen.© Red Bull Content Pool.

Commentatoren van dienst zijn Tom Boudeweel en Paul Herygers. Supporters kunnen terecht in de winterchalet, vlak bij de start, naast het parcours. Om daar te raken: Middelburgsesteenweg 55 in Moerkerke bij Damme. Vanaf 9.30 uur starten de inschrijvingen en de parcoursverkenning, om 10.30 uur is er een briefing voor alle deelnemers. Er zijn de hele dag door wedstrijden voor verschillende categorieën en disciplines.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier