VIDEO Dit gigantische cruiseschip ligt vandaag voor anker in Zeebrugge

De Queen Mary 2, één van de grootste cruiseschepen ter wereld, ligt momenteel voor anker in de haven van Zeebrugge.

De immense ‘varende stad’, die pas deze zomer helemaal vernieuwd opnieuw het ruime sop mocht kiezen, legde vrijdagochtend om 6.30 uur aan. De Queen Mary 2, het vlaggenschip van Cunard Line, deed hiervoor nog de havens van Le Havre en Southampton aan. Op 25 oktober vertrok het schip nog vanop de tussenstop in New York. In onderstaand filmpje krijg je al een beeld van deze majestueuze mastodont. Later vandaag brengen we nog een update in woord en beeld over de QM2 in Zeebrugge.

https://www.youtube.com/watch?v=5nFlbdniFlc

Het is de eerste keer dat het cruiseschip naar België komt, sinds een grote renovatieoperatie in het voorjaar. Het schip werd drie weken in een Duits droogdok geplaatst om de nodige aanpassingen te doen. Zo werden er vijftien nieuwe individuele kamers, dertig balkonkamers en tien dierenkennels ingericht. Daarmee ligt de capaciteit van de QM2 nu op 2.695 passagiers. De beste kamers zijn nu ook uitgerust met moderne technologie, een nieuwe interieur en nieuwe verlichting. Ook de restaurants Queens Grill en Princess Grill werden opnieuw ingericht. Het schip telt in totaal achttien verdiepingen waarvan veertien voor passagiers, is 345 meter lang en kan een snelheid halen van 30 knopen of 56 km/u.

De rederij stond erop naar Zeebrugge te komen omdat de Belgische markt voor een transatlantische overzet met de QM2 groeit. Zeebrugge doet het trouwens goed als cruisehaven. Vorig jaar werd met 111 cruiseschepen, goed voor bijna een half miljoen passagiers, een record geboekt en dit jaar moet dat opnieuw sneuvelen. Zeebrugge maakt ook werk van een nieuw ontvangstgebouw dat in 2017 in gebruik wordt genomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.