VIDEO De Sint kreeg in Kortrijk een feestelijke intrede van honderden kinderen

De Sint op zijn iets kleinere boot. © (Foto JVGK)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vele honderden kinderen stonden zondagmorgen de Sint op te wachten met vlaggetjes, molentjes en tekeningen. Special voor hen kwam de Sint met de enige echte zwarte pieten uit Spanje. Voor een keer kwam de goedheiligman met een kleinere boot omdat zijn stoomboot onder geen enkele brug kon varen.

De blijde intrede van de Sint is een schot in de roos geworden. Ruim 1.500 aanwezigen waaronder vele honderden kinderen, wachtten de Sint op langs de Leieboorden. Vele hulppieten deelden in afwachting snoep uit en een bandje speelde muziek. De Gezinsbond zorgde voor 84 liter gratis chocolademelk en 60 liter pompoensoep in afwachting van de aankomst van de Sint. “Een plezier om al die lieve, opgetogen kinderen te zien“, aldus de Sint bij aankomst. “Kortrijk is de mooiste, beste en warmste stad van Vlaanderen.” De Sint kreeg de sleutels van de stad uit handen van de burgemeester. De heilige man mag de sleutels gebruiken tot en met 6 december. “Het goede nieuws is dat er geen stoute kinderen zijn dit jaar.”

Heel veel volk op de verlaagde kades.
Heel veel volk op de verlaagde kades.© (Foto JVGK)

Tussen de honderden kinderen stonden ook Mira en Floris, in het gezelschap van oma Sabine en opa Bertin. “We hebben alles wat we willen. Het is een mooi weekend, de kinderen doen hun best op school en ze zijn braaf geweest”, lacht Sabine. “Ik heb een pop gevraagd aan de Sint omdat ik een pop leuk vind”, verklapt Mira. Floris ziet het iets groter. “Ik zou graag een auto hebben, een grote met afstandbediening.” En omdat hondje Ayco ook braaf was geweest mocht hij mee.

Oma Sabine en opa Bertin met de kleinkinderen Mira en Floris en hondje Ayco.
Oma Sabine en opa Bertin met de kleinkinderen Mira en Floris en hondje Ayco.© (Foto JVGK)

Tussen de bedrijven door deelden de pieten en hun hulppieten snoepgoed, geschenkjes, draaimolentjes en vlaggetjes uit. Adam kreeg een extra zak met allerlei lekkers in. “Hij heeft een prachtig kostuum aan. Precies een van onze kostuums. Fijn dat de kinderen er allemaal gelukkig uitzien”, aldus de Opperpiet die wat graag mee poseerde.

Adam, een talentvol voetballertje uit Marke, moest perse met de Opperpiet op de foto.
Adam, een talentvol voetballertje uit Marke, moest perse met de Opperpiet op de foto.© (Foto JVGK)

https://www.youtube.com/watch?v=vf8WblTPJHc

(PVH – Foto’s & Video JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier