"Ik had nooit gedacht dat dit zo zou worden opgepikt, mijn telefoon blijft maar trillen van de meldingen", horen we van Helmert Decavele (40). "Ons zoontje vroeg me een tijdje terug om een Youtube kanaal te starten, waarop we nu en dan eens wat filmpjes van onze uitstapjes plaatsen. Toen Lou, die ondertussen 8 jaar is, vorige week de video van de patstelling in Rijkevorsel zag, begreep hij de commotie niet. We rijden zelf met een elektrische bakfiets, op zich ook al breed en het is schering en inslag dat we op de kleine boerenwegels tussen Zwevegem en Kortrijk even moeten stilstaan als we een tegenligger kruisen. 'Wij hebben toch nog nooit ruzie gehad he papa, waarom die meneer dan wel?' was de vraag die hij zich stelde. Hij besloot dan ook om er een grappige variant op te maken om zo op Youtube te zetten".

Lou trok zijn acteurs- en regisseurspet aan en betrok meteen ook zijn broertje Jack (5) en zijn zusje Lilly (2) in het verhaal. "Ze speelden het scenario na, op hun fietsjes en we gooiden het online. Via mijn facebookaccount werd dit plots opgepikt en ondertussen is het al meer dan 4000 keer gedeeld geweest. Te gek voor woorden eigenlijk". Het filmpje staat openbaar op Facebook en Youtube, een bewuste keuze volgens Helmert. "Het is grappig en vertederend maar het werkt vooral ontwapenend", sluit hij af. "Wanneer mensen plots met een conflict geconfronteerd worden, kunnen ze denken aan dat filmpje en kan drama vermeden worden".

"Ik had nooit gedacht dat dit zo zou worden opgepikt, mijn telefoon blijft maar trillen van de meldingen", horen we van Helmert Decavele (40). "Ons zoontje vroeg me een tijdje terug om een Youtube kanaal te starten, waarop we nu en dan eens wat filmpjes van onze uitstapjes plaatsen. Toen Lou, die ondertussen 8 jaar is, vorige week de video van de patstelling in Rijkevorsel zag, begreep hij de commotie niet. We rijden zelf met een elektrische bakfiets, op zich ook al breed en het is schering en inslag dat we op de kleine boerenwegels tussen Zwevegem en Kortrijk even moeten stilstaan als we een tegenligger kruisen. 'Wij hebben toch nog nooit ruzie gehad he papa, waarom die meneer dan wel?' was de vraag die hij zich stelde. Hij besloot dan ook om er een grappige variant op te maken om zo op Youtube te zetten".Lou trok zijn acteurs- en regisseurspet aan en betrok meteen ook zijn broertje Jack (5) en zijn zusje Lilly (2) in het verhaal. "Ze speelden het scenario na, op hun fietsjes en we gooiden het online. Via mijn facebookaccount werd dit plots opgepikt en ondertussen is het al meer dan 4000 keer gedeeld geweest. Te gek voor woorden eigenlijk". Het filmpje staat openbaar op Facebook en Youtube, een bewuste keuze volgens Helmert. "Het is grappig en vertederend maar het werkt vooral ontwapenend", sluit hij af. "Wanneer mensen plots met een conflict geconfronteerd worden, kunnen ze denken aan dat filmpje en kan drama vermeden worden".