VIDEO Cheerleaders en spelers BC Oostende dansen en sporten tegen corona

© JRO
Redactie KW

De cheerleaders en enkel spelers van Basketbalclub Oostende boksten een dansfilmpje in elkaar op de tonen van ‘Sweet Caroline’. “We willen zo tonen dat we ons op een sportieve manier bezighouden tijdens de lockdown”, klinkt het.

De cheerleaders van de Oostendse basketkampioen dansen tijdens elke thuiswedstrijd de pauzes aan elkaar. Aangezien de competitie werd stilgelegd en door het samenscholingsverbod kunnen de cheerleaders even niet meer samen komen. “En dat misten we”, vertelt Sarah De Gryse, bestuurslid bij de cheerleaders. “We missen vooral het dansen, het samenzijn, gewoon samen op het veld staan… Zo kwamen we op het idee om samen aan iets te werken tijdens deze coronatijden.”

https://www.youtube.com/watch?v=up3yaZDxxY8

Het resultaat is een dans- en sportfilmpje waar zowel de cheerleaders als enkele spelers in voorkomen. “We kozen voor ‘Sweet Caroline’, omdat dat liedje vaak gebruikt wordt tijdens de pauzes om op te dansen”, gaat Sarah verder. “Het leek ons bovendien leuk om naast de meisjes, ook de coach en de spelers in het filmpje te betrekken. Zo kunnen de fans zien waarmee wij en de spelers zich bezighouden tijdens coronatijden. Enerzijds willen we tonen dat we ons op een sportieve manier bezighouden, maar anderzijds willen we mensen moed inspreken tijdens deze bizarre tijden. Samenhorigheid is mooi en dat hoeft daarom niet altijd dicht bij elkaar te zijn.”

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier