VIDEO Caro Lenoir uit Oostende mag prijs voor ‘Psycholoog van het Jaar’ in ontvangst nemen

Habbekrats-psycholoog Caro Lenoir, hier met Roy Soenen, Roy Silverans en Maarten Busschaert voor het Huis aan Zee, waar het Overkop-Huis gevestigd is. © JRO
Redactie KW

Caro Lenoir, psychologe van OverKop, mag maandagavond in naam van alle OverKop-psychologen de prestigieuze prijs van ‘Psycholoog van het Jaar 2018’ in ontvangst nemen.

Voor de negende keer reiken de Gentse Alumni Psychologie (GAP) deze Acco-prijs uit. Met deze prijs wil GAP de verdiensten van een psycholoog erkennen en bijdragen tot een positief beeld van de studies psychologie en van het beroep van psycholoog. Uitzonderlijk gaat dit jaar de prijs naar de verschillende collega-psychologen die werkzaam zijn in de vijf verschillende OverKop-huizen in Vlaanderen.

De OverKop-huizen kwamen er dankzij een deel van de ingezamelde 4.103.677 euro van Rode Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, Qmusic en Belfius die jongeren met psychische problemen wil helpen. Jongeren kunnen gemakkelijk binnen en buiten wandelen in de OverKop-huizen voor ontspanning, maar ook voor snelle professionele psychologische hulp.

Caro Lenoir studeerde in 2017 af als Master in de Klinische Psychologie aan de Universiteit Gent. Ze krijgt de prijs als ambassadeur voor OverKop en Rode Neuzen Dag. Caro gaf het eerste OverKop-huis in Oostende mee vorm. Ze wordt geprezen voor haar verfrissende, daadkrachtige, dynamische en concrete aanpak. Ze sluit ook aan bij het peer-to-peer concept dat een belangrijk deel uitmaakt van de werking binnen de OverKop-huizen.

VTM NIEUWS ging alvast langs bij Caro in een OverKop-huis:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.