Vrijdagmiddag bracht Pablo Annys in het gezelschap van enkele opgetrommelde journalisten een bezoek aan Ruddersstove, de centrale keuken van het Brugse OCMW, vlakbij de hoofdzetel en het AZ Sint-Jan in Brugge. Hij had bloemen mee voor de 110 personeelsleden van Ruddersstove, die omwille van de coronacrisis extra hard werken.

"In normale tijden bereiden onze medewerkers 1.000 warme maaltijden per dag. Nu zitten we aan een kleine 2.000 bereide maaltijden. Dat feit mag terecht in de bloemetjes gezet worden", vertelt Pablo Annys, die met deze rondleiding zijn personeel een hart onder de riem steekt.

Er zijn maar liefst 30% nieuwe klanten sinds de corona-uitbraak. "In hoofdzaak Brugse senioren die vragen om maaltijden aan huis te brengen. Eén van de redenen is natuurlijk dat onze OCMW-dienstencentra dicht zijn. Daardoor zijn de leveringen aan huis met 60% gestegen. Daarnaast bereiden we maaltijden voor ons personeel en voor diverse instellingen", aldus de OCMW-voorzitter.

(SVK/JVM - video JVM)

Vrijdagmiddag bracht Pablo Annys in het gezelschap van enkele opgetrommelde journalisten een bezoek aan Ruddersstove, de centrale keuken van het Brugse OCMW, vlakbij de hoofdzetel en het AZ Sint-Jan in Brugge. Hij had bloemen mee voor de 110 personeelsleden van Ruddersstove, die omwille van de coronacrisis extra hard werken."In normale tijden bereiden onze medewerkers 1.000 warme maaltijden per dag. Nu zitten we aan een kleine 2.000 bereide maaltijden. Dat feit mag terecht in de bloemetjes gezet worden", vertelt Pablo Annys, die met deze rondleiding zijn personeel een hart onder de riem steekt. Er zijn maar liefst 30% nieuwe klanten sinds de corona-uitbraak. "In hoofdzaak Brugse senioren die vragen om maaltijden aan huis te brengen. Eén van de redenen is natuurlijk dat onze OCMW-dienstencentra dicht zijn. Daardoor zijn de leveringen aan huis met 60% gestegen. Daarnaast bereiden we maaltijden voor ons personeel en voor diverse instellingen", aldus de OCMW-voorzitter.(SVK/JVM - video JVM)