VIDEO Brandweeroefening in Kortrijk eindigt met hartverwarmend huwelijksaanzoek

Redactie KW

Een vrijwillige brandweerman van de zone Fluvia heeft gisteren het hart van zijn vriendin duidelijk in vuur en vlam gezet. Ook zijn collega’s reageerden verrast – gelukkig met dubbele r.

Tom Vanheuverbeke (25) en Charlotte Velghe (26) vormen al drie jaar een gelukkig stel. Het koppel uit Kortrijk had het er wel al vaker eens over gehad hoe Tom op een dag zijn liefje ten huwelijk zou vragen. Toen Charlotte gevraagd werd om ‘slachtoffer te spelen’ bij een brandweeroefening in Café 56 in de uitgaansbuurt van Kortrijk donderdagavond, had ze al een licht voorgevoel dat dit misschien wel eens hun avond zou kunnen worden.

No Words Needed Proficiat Smaln en CharlottjeeePosted by Yoshi Tytgat on donderdag 3 december 2015

En effectief: plots daalde haar grote liefde de trap af. Van de brandweerladder. “Ik wilde het sowieso vragen bij iets waar de brandweer mee te maken had”, vertelt hij het relaas. “Mijn familie, mijn vrienden, ze hebben allemaal wel iets te maken met ons brandweerkorps. De brandweer is mijn grote passie. Toen ik lucht kreeg van die brandweeroefening in een café, zag ik mijn kans schoon en kon ik het op een akkoordje gooien met onze overste.”

Officieel een van de gekste en mooiste momenten ooit Posted by Dieter De Clercq on donderdag 3 december 2015

Zijn collega’s wisten van toeten noch blazen, trouwens. “Het zou daar anders veel te veel een kermis zijn, denk ik”, legt Tom uit. “Nu had ik het zelf ook al moeilijk om me echt te concentreren op de voorafgaande brandweeroefening. Nerveus dat ik was!” Maar wat moest gebeuren, gebeurde: Tom daalde de trap af om het slachtoffer te redden, maar ging in de plaats daarvan door de knieën en vroeg Charlotte ten huwelijk. Ze hoefde geen seconde te twijfelen. Na het aanschuiven van de verlovingsring mocht de sirene van de brandweerwagen alvast eens enthousiast loeien. En ze feestten die avond nog lang en gelukkig. (FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier