VIDEO – Bestuurder vermijdt in extremis ongeval met Lijnbus die rood licht negeert

© gf
Redactie KW

Donderdagnamiddag 3 oktober werd door een alerte bestuurder van een bestelwagen een groot ongeval vermeden. Om 16.49 uur negeerde de chauffeur van Lijnbus 63, traject Brugge, Beernem, Knesselare, een rood verkeerslicht op het kruispunt van de Stationsstraat en de Sint-Andreaslaan.

De bestuurder die op dat moment achter de bestelwagen reed die de aanrijding kon vermijden, legde de situatie vast op zijn dashcam. Daarop is duidelijk te zien dat de Lijnbus doorrijdt, wanneer de automobilisten uit de Sint-Andreaslaan al enkele seconden groen licht hebben.

Schoolgaande jeugd

De Lijnbus 63 wordt op dat tijdstip ook frequent gebruikt door schoolgaande jeugd. Dat de kinderen tijdig op hun bestemming zouden zijn, is maar een schrale troost. Gelukkig kon de bestuurder van de bestelwagen tijdig op de rem gaan.

Woordvoerder van De Lijn West-Vlaanderen Inge Debruyne reageert na het voorval: “De Lijn was tot op vandaag niet op de hoogte van de verkeersovertreding. De chauffeur in kwestie wordt nog geïdentificeerd. Het spreekt voor zich dat verkeersovertredingen intern op gepaste wijze opgevolgd worden.”

“Veiligheid op de eerste plaats”

Omgaan met strakke rijschema’s leren bestuurders al tijdens hun basisopleiding. “Ook in de vakbekwaamheidsopleidingen en begeleidingssessies hechten we belang aan comfortabel en veilig rijden. Veiligheid komt overal en altijd op de eerste plaats”, reageert Debruyne. Om vertragingen op te lossen voorziet De Lijn buffers. Zo kan het eventuele vertragingen zo goed mogelijk oplossen. “Tenslotte monitoren we op regelmatige basis de rijtijden om een vinger aan de pols te houden”, besluit de woordvoerder van De Lijn.

(AVH/NDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier