VIDEO Ballet voor 30-plussers in Kortrijk is schot in de roos

© (Foto PVH)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De eerste balletles voor 30-plussers en meer van choreografe en danseres Agnieszka Romek lokte 55 dames en enkele heren. “Absoluut een van de ‘max’-momenten in mijn leven”, aldus Agnieszka.

Agnieszka ‘Agi’ Romek (40) is afkomstig uit Polen en woont al 17 jaar in België, waarvan 9 jaar in Stasegem. Zij volgde klassieke dans aan de Nationale Balletacademie en bij het Ballet van Moderne Vorm in Polen. Ze genoot stages in Mexico, de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland. Sinds jaren runt ze haar eigen Kunstenplatform ARC, Agnieszka Romek Creations, dat startte met ballet- en danslessen voor 30-plussers. “Misschien denken veel mensen bij ballet aan jonge dansers die soepel de meest fijne en elegante bewegingen uitvoeren. Dat is ook zo, maar ballet heeft veel voordelen als je het ook op later leeftijd doet. The Journal en dansmagaine.nl publiceerden onderzoeken waaruit blijkt dat dans de enige fysieke activiteit is die gelinkt kan worden aan een lager risico op dementie en ouderdom tegengaat. Ballet brengt een pak spieren en gewrichten in beweging, waardoor je postuur verbetert, je aan kracht en flexibiliteit wint en zo ook enkele ouderdomskwaaltjes zoals artritis, artrose en rugproblemen minder kans krijgen.”

Voor Agi kwam haar droom nu uit: balletles geven voor 30-plussers. “Er is veel vraag naar en ik ben zeer blij met de opkomst. Het is een van de ‘max’-momenten in mijn leven. Het is de kracht van het ballet: het draait rond vastberadenheid, veel passie en machtig werk van de vele deelnemers. Waarvoor mijn dank.”

Vanaf volgende les komt er een tweede sessie bij. De lessen hebben plaats telkens op maandag om 20 uur. De prijs per les is 10 euro. Voor alle lessen, tot en met juni, betaal je 120 euro. Inschrijven kan op info@ar-creations.be.

https://www.youtube.com/watch?v=TO2aG9aoO7g

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier