VIDEO Babygeitje Hans verovert de wereld via Instagram… en 2 Sint-Bernards

Redactie KW

Dit schattige geitje is Hans. Hij is zeven maanden en wordt opgevoed door de Sint-Bernardshonden Julie en Basiel.

“Julie is een echt mama’tje”, zegt baasje Isolde Mattart (23). “Basiel meer een speelkameraadje.” Omdat Isolde de avonturen van Hans deelt met haar bijna 10.000 volgers op Instagram, pikte zelfs The New York Post dit prachtige ‘adoptieverhaal’ op.

VIDEO Babygeitje Hans verovert de wereld via Instagram... en 2 Sint-Bernards

“Hans kwam zeven maanden geleden ons terecht”, vertelt Isolde. “De moeder was vlak na de geboorte gestorven. De eigenaar kon het geitje niet verzorgen en kwam ermee naar mijn vader, die dierenarts is. Dus heb ik hem met heel veel toeweiding met de fles opgevoed.” Er ontstond een hechte band tussen de 23-jarige studente Handelswetenschappen en het babygeitje. “Hans volgde mij in het begin overal. Zelfs tot op het toilet“, lacht Isolde. “‘s Nachts slaapt hij nog altijd in een bench in huis. Maar naarmate Hans groter werd, mocht hij natuurlijk ook meer buiten. En toen ontfermden onze honden Basiel en Julie zich over hem. Julie (6) is een echt moedertje, Basiel (2) is meer een speelkameraadje. Hans volgt hen overal. Hij klimt op hun rug, wandelt met hen mee door de velden of doet een dutje met hen.” En de honden laten dat allemaal vlotjes toe. “Ze zijn natuurlijk ook veel dieren gewoon. Wij hebben een ezel, kippen, een pony eenden en katten… en dat klikt dus bijzonder goed.”

Instagramsensatie

Ondertussen werden de avonturen van Hans ook opgepikt door grote nieuwssites als The New York Post en The Dodo. “Zij hadden de foto’s van Hans op mijn instagramaccount ontdekt”, legt Isolde uit. Isolde plaatste hartverwarmende foto’s van het trio Basiel, Julie en Hans op haar account @imatsol en die werden online massaal gedeeld. En zo werd het jonge geitje plots een wereldwijde instagramsensatie… (IN/MLT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.