Arthur Dehouck (12) is het zoontje van Bert Dehouck en Emmanuelle Delanote. Hij is de oudere broer van de negenjarige tweeling Rosalie en Alice. Papa Bert is 'in between jobs', mama Emmanuelle is hoofdverpleegkundige in Ter Berken. Papa ontvangt ons met zijn kroost. "De gasten zijn hier al tien dagen niet buiten de poort geweest. Ik ben er om hen mee te entertainen", knipoogt Bert die er al een mooie carrière in de muziekwereld op zitten heeft.

De drie kinderen lopen school aan Sint-Jozef. Arthur zit er in het zesde leerjaar, zijn zusjes in het vierde. Iedere dag krijgt hij per mail zijn taken toegestuurd, die hij iedere morgen netjes afwerkt. Zus Rosalie houdt van tennnis, Alice van tekenen en dansen en alle drie hebben ze de liefde voor Chiro gemeenschappelijk. Meisjeschiro Jochi (Sint-Jozef) zorgt iedere dag voor een online opdracht voor Rosalie en Alice. Arthur maakt deel uit van de gemengde chiro Vlotterke op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt. Maar hij speelt ook nog muziek. "Ik ben al aan mijn vijfde jaar viool bezig. Eigenlijk wou ik drums spelen, maar dat kan je niet combineren met notenleer. Dus werd het viool, inderdaad niet het makkelijkste instrument."

Arthur speelt elke dag voor zijn helden in Stad Roeselare ... YOU'LL NEVER WALK ALONE !!! AZ Delta

Geplaatst door Bert Dehouck op Zondag 22 maart 2020

Maar blijkbaar heeft Arthur het in de vingers. Zo werd hij geselecteerd voor JOWest (jeugdorkest West), een West-Vlaamse projectorkest voor getalenteerde en gemotiveerde musici-strijkers. En daarmee trad hij enkele keren op en mocht hij op kamp. "Ik ben er de op één na jongste, maar ik vind het echt amusant."

"Mijn papa kon al eens winnen in het schaken. Eén keer"

Ook de vioollessen gaan nu online door. "Wij krijgen een opdracht, dat moeten dan filmen en doorsturen en vervolgens krijgen we weer feedback." Enkele dagen geleden besloot Arthur om zijn instrument ook aan te wenden om een ode te brengen. "Aan dokters, verplegers en... journalisten", flapt hij er uit. "Brecht Decaestecker, de nieuwe hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws, is een vriend van mijn papa en hij is ook peter van een mijn zusjes. Hij heeft het ook lastig in deze tijden", weet Arthur. Maar ook het zorgpersoneel uiteraard. "Mijn mama moet telkens lang werken en is altijd moe als ze thuiskomt. In het rusthuis hebben ze nu nog meer werk als anders. Ik ben blij dat ze al één keer live mijn optreden kon volgen. Ze vond het mooi."

Zwaaiende passanten

Arthur speelt You'll Never Walk Alone. "Ik heb mezelf dat liedje aangeleerd, het begint beter en beter te vlotten. Ik speel vlak aan onze poort en dan zie je wel eens mensen die passeren zwaaien. Mijn papa deelde het ook al op Facebook en ik kreeg zelfs al een 'like' van burgemeester Kris Declercq."

Maar ondertussen vallen heel wat plannen van de jonge Arthur in het water. "Gelukkig waren we in de krokusvakantie nog op kamp met JOWest, de andere kampen zouden wel eens geschrapt kunnen worden. Hoe ik me bezighoud? Met mijn schoolwerk en ik oefen op mijn viool. We spelen hier buiten in de tuin, kubb en zo. En ik hou ook van schaken. Ik speel dan tegen mijn papa. Of hij al kon winnen? Ja, één keertje is hem dat gelukt." (WVS)

Arthur Dehouck (12) is het zoontje van Bert Dehouck en Emmanuelle Delanote. Hij is de oudere broer van de negenjarige tweeling Rosalie en Alice. Papa Bert is 'in between jobs', mama Emmanuelle is hoofdverpleegkundige in Ter Berken. Papa ontvangt ons met zijn kroost. "De gasten zijn hier al tien dagen niet buiten de poort geweest. Ik ben er om hen mee te entertainen", knipoogt Bert die er al een mooie carrière in de muziekwereld op zitten heeft. De drie kinderen lopen school aan Sint-Jozef. Arthur zit er in het zesde leerjaar, zijn zusjes in het vierde. Iedere dag krijgt hij per mail zijn taken toegestuurd, die hij iedere morgen netjes afwerkt. Zus Rosalie houdt van tennnis, Alice van tekenen en dansen en alle drie hebben ze de liefde voor Chiro gemeenschappelijk. Meisjeschiro Jochi (Sint-Jozef) zorgt iedere dag voor een online opdracht voor Rosalie en Alice. Arthur maakt deel uit van de gemengde chiro Vlotterke op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt. Maar hij speelt ook nog muziek. "Ik ben al aan mijn vijfde jaar viool bezig. Eigenlijk wou ik drums spelen, maar dat kan je niet combineren met notenleer. Dus werd het viool, inderdaad niet het makkelijkste instrument."Maar blijkbaar heeft Arthur het in de vingers. Zo werd hij geselecteerd voor JOWest (jeugdorkest West), een West-Vlaamse projectorkest voor getalenteerde en gemotiveerde musici-strijkers. En daarmee trad hij enkele keren op en mocht hij op kamp. "Ik ben er de op één na jongste, maar ik vind het echt amusant."Ook de vioollessen gaan nu online door. "Wij krijgen een opdracht, dat moeten dan filmen en doorsturen en vervolgens krijgen we weer feedback." Enkele dagen geleden besloot Arthur om zijn instrument ook aan te wenden om een ode te brengen. "Aan dokters, verplegers en... journalisten", flapt hij er uit. "Brecht Decaestecker, de nieuwe hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws, is een vriend van mijn papa en hij is ook peter van een mijn zusjes. Hij heeft het ook lastig in deze tijden", weet Arthur. Maar ook het zorgpersoneel uiteraard. "Mijn mama moet telkens lang werken en is altijd moe als ze thuiskomt. In het rusthuis hebben ze nu nog meer werk als anders. Ik ben blij dat ze al één keer live mijn optreden kon volgen. Ze vond het mooi."Arthur speelt You'll Never Walk Alone. "Ik heb mezelf dat liedje aangeleerd, het begint beter en beter te vlotten. Ik speel vlak aan onze poort en dan zie je wel eens mensen die passeren zwaaien. Mijn papa deelde het ook al op Facebook en ik kreeg zelfs al een 'like' van burgemeester Kris Declercq."Maar ondertussen vallen heel wat plannen van de jonge Arthur in het water. "Gelukkig waren we in de krokusvakantie nog op kamp met JOWest, de andere kampen zouden wel eens geschrapt kunnen worden. Hoe ik me bezighoud? Met mijn schoolwerk en ik oefen op mijn viool. We spelen hier buiten in de tuin, kubb en zo. En ik hou ook van schaken. Ik speel dan tegen mijn papa. Of hij al kon winnen? Ja, één keertje is hem dat gelukt." (WVS)