Burgemeester Gino Devogelaere en schepen Jeremie Vaneeckhout verwelkomden samen met het schepencollege en de gemeenteraad het gezelschap, waarna de gasten zeven dagen lang allerlei locaties bezochten in Anzegem en de deelgemeenten. De Afrikaanse gasten maakten onder ander kennis met het lokale onderwijs, een aantal bedrijven en verschillende toeristisch aantrekkelijke plekjes. Als permanent aandenken aan de verbroedering opende het gemeentebestuur samen met de collega's van Pèrèrè aan ontmoetingscentrum de Kleine Kluis in deelgemeente Gijzelbrechtegem (Grijsloke) een plantsoen met de naam van het stadje.

Samenwerken op verschillende vlakken

Burgemeester Gino Devogelaere: "Wij hebben er een derde zusterstad bij. Pèrèrè is niet onbelangrijk. Het is de bedoeling dat wij de komende jaren verschillende activiteiten gaan organiseren. En het gaat niet alleen over bezoekjes brengen aan elkaar. Wat allemaal? Daar zal een werkgroep zich mee bezig houden."

Eind vorig jaar trok een delegatie van Anzegem al naar Pèrèrè voor een eerste kennismaking. Vorig week volgde het Afrikaanse tegenbezoek. "Wij gaan op verschillende vlakken met elkaar samenwerken", verduidelijkte schepen Jeremie Vaneeckhout aan de delegatie.

"Daar maken wij nu de komende maanden werk van. En wij zijn heel tevreden dat deze nieuwe jumelage er is."

(DJW/video Xander Cottens)