VIDEO Animal Rights filmt dierenmishandeling in slachthuis van Izegem

Redactie KW

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft undercoverbeelden gemaakt die opnieuw wantoestanden in een slachthuis aantonen.

De organisatie legde met een verborgen camera vast hoe runderen in een slachthuis van de groep Verbist in Izegem zwaar worden mishandeld. Animal Rights eist dat het slachthuis onmiddellijk dicht gaat, zo schrijft Animal Rights op de website.

Runderen worden met stokken in een box gejaagd en krijgen elektrische schokken, wat verboden is. Vervolgens wachten de dieren in doodsangst op hun lot, terwijl ze zien hoe andere runderen bij hun poten worden opgehangen en hoe slachters hen de keel doorsnijden. In veel gevallen worden de dieren onverdoofd geslacht.

Bij de groep Verbist worden vooral Belgisch Witblauw-runderen geslacht. Het vlees komt terecht in de schappen van onder meer Delhaize en Colruyt.

Zaakvoerder Louis Verbist (73) beweert dat zijn slachthuis ‘volgens de regels van de kunst’ handelt. “Deze filmpjes sterken mij in mijn ambitie om nóg sterker in te zetten op dierenwelzijn”, reageert bevoegd Vlaams minister Ben Weyts.

(BELGA)

Opgepast : het gaat om schokkende beelden

https://vimeo.com/232692214

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.