Vida Design opent nu ook outdoorwinkel op De Munt in Roeselare

Nancy en Geert gaan met Vida Design nog een stapje verder. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Nancy en Geert gaan met Vida Design nog een stapje verder. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Zeven jaar na de opening van de interieurzaak Vida Design op de Munt, openden zaakvoerders Nancy Windels en Geert Vancayzeele zaterdag vlakbij een nieuwe winkel waarin de focus ligt op outdoorbeleving. “Door de coronacrisis hebben we deze stap toch gemaakt.”

In het najaar van 2013 ging op de Munt in Roeselare de interieurzaak Vida Design open als een van de eerste winkels op het plein. De zaak werd een succes en bij Nancy Windels en Geert Vancayzeele groeide stilaan het idee om meer te gaan doen. “Door de coronacrisis en de eerste lockdown vielen onze inkomsten weg. We hadden toen eigenlijk al een plan, maar dat hebben we in de koelkast gestopt”, zegt Nancy. Na de eerste lockdown ging Vida Design vol goede moed terug open.

Nu de mensen voor hun sociale leven aan allerhande restricties gebonden zijn, merken Nancy en Geert toch dat iedereen probeert vrienden of familie te zien. En dat gebeurt vandaag vooral buiten. “Als de coronaperiode al iets duidelijk heeft gemaakt, is dat de trend ‘binnen wordt buiten’ heel actueel is. Veel mensen gaan hun tuin of terras inrichten als extra leefruimte en zien de tuin als een verlengde van hun gezellige woning.”

Het idee om ook een winkel met designspullen voor de tuin te openen, leeft al een tijdje bij de zaakvoerders. Die plannen kregen de voorbije maanden vorm. Op zaterdag 16 januari ging Vida Design Buiten open. “We hebben een tijd getwijfeld, want alles wat met de tuin te maken heeft is erg seizoensgebonden. Maar nu zien we wel plots dat er in de winter heel erg veel interesse is voor vuurhaarden, terrasverwarming, warmtekussens of kooktoestellen die tijdens de koude maanden ook voor extra warmte zorgen.”

Warmte en licht

In Vida Design Buiten vind je inmiddels een ruim aanbod aan verwarmingstoestellen. maar in de nieuwe winkel vind je ook een ruime keuze verlichting en tuinmeubilair. “Onze tuinmeubelen en accessoires zijn gemakkelijk te onderhouden en gemaakt met duurzame materialen, met respect voor de natuur.” Vida Design Buiten vind je ook op de Munt, in nummer 7, op wandelafstand van de bestaande zaak, die voortaan Vida Design Binnen zal heten. De tuinwinkel is 1.000 vierkante meter groot en is open van maandag tot en met zaterdag tussen 10 en 18 uur. Naast van alles voor het buitenleven vind je er ook kookgerei. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier