Victor Willemse is het enige kerstkindje van Brugge

Kerstkindje Victor bij papa Tom Willemse en mama Florence Gossiaux.©Davy Coghe Davy Coghe
Kerstkindje Victor bij papa Tom Willemse en mama Florence Gossiaux.©Davy Coghe Davy Coghe
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Victor Willemse is dit jaar het enige kerstkindje van Brugge. Op 25 december omstreeks 2.50 uur werd het zoontje van Florence Gossiaux (28) en Tom Willemse (31) uit Sint-Michiels geboren in het AZ Sint-Jan. “Tussen de weeën door volgden we via Facetime hoe de neefjes en nichtjes de cadeautjes uitpakten.”

“Het lijkt alsof we iets hebben met Kerstmis”, lacht kersvers mama Florence Gossiaux. “Mijn eigen geboorte was uitgerekend voor Kerstmis, maar ik werd een week te vroeg geboren: op 18 december. Vijf jaar geleden zijn we verloofd op Kerst. En nu kregen we een zoontje. De cirkel is rond.” (lacht)

Dat Victor Willemse op Kerstmis geboren zou worden, was totaal onverwacht. “Absoluut. Hij was uitgerekend voor… 5 januari. Op donderdagmorgen 24 december begonnen om 5 uur mijn weeën. Om 10 uur belden we naar de kraamafdeling van het AZ Sint-Jan en we mochten meteen komen. Daar bleek dat er nog amper ontsluiting was. Om 14 uur vroeg het personeel zelf wat we wilden doen: nog even naar huis gaan of blijven. We kozen om in het ziekenhuis te blijven. Om 21 uur, na een epidurale verdoving, ging het plots snel, al heeft het nog tot 2.50 uur geduurd vooraleer hij geboren werd. ‘t Was een heel lange dag, dus.” Bij zijn geboorte mat Victor 52 centimeter en woog hij 3,570 kilogram.

Kerspakjes bij de weeën

Kerstavond vieren in het ziekenhuis: het lijkt heel bijzonder. “Eerlijk: wij hebben niets aan die dag beleefd. (lacht) Bij een traiteur hadden we voor kerstavond een maaltijd voor ons tweetjes besteld. Mijn mama is die nog gaan ophalen, maar die bleef dagenlang in de frigo staan. (lacht) Er was een heel klein beetje kerstsfeer. Ik ben de jongste van drie thuis en heb al heel wat neefjes en nichtjes. Voor deze uitzonderlijke coronakerst hadden we heel veel cadeautjes voorzien voor de kindjes. Tussen de weeën door volgden we via Facetime hoe de neefjes en nichtjes de cadeautjes uitpakten.” (lacht)

Victor, het eerste kindje van Tom en Florence, is sinds maandagnamiddag thuis. Op de kraamafdeling van AZ Sint-Jan bleef het op 25 december verder rustig. In AZ Sint-Lucas vonden dit jaar geen geboortes plaats op Kerstmis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.