Vicky Delrue en Nick Durivault spelen mee in familiemusical Dolfje Weerwolfje

Tussen vrijdag 13 april en zondag 17 juni is de familiemusical Dolfje Weerwolfje te zien in heel wat theaters in Vlaanderen, waaronder ook in West-Vlaanderen in Bredene, Waregem, Knokke-Heist en Roeselare.

Hoofdpersonage Dolfje samen met van links naar rechts Katrien Allegaert (Gullegem), Vicky Delrue (Zwevegem) en Nick Durvivault (Oostduinkerke). © FODI

In deze musical spelen er bekende namen mee: Jan Schepens, echtgenote Katja Retsin, Dorothy Wuyts… Op het podium is er ook ruime West-Vlaamse inbreng met Vicky Delrue uit Zwevegem en Nick Durivault uit Oostduinkerke, die respectievelijk als Céline Koeckelenbergh (Chantal/kip) en Thomas Wartel (Theo/kip) op de scène staan.

Ze doen hun werk uitstekend en worden nauwlettend in het oog gehouden door Katrien Allegaert uit Gullegem, die bij Event-Team werkt als stagemanager.

Een sfeerbeeld van de voorstelling.
Een sfeerbeeld van de voorstelling.© FODI

Dolfje Weerwolfje bestaat uit drie verschillende kindercasts. Ze werden geselecteerd aan de hand van audities in juli en augustus 2017 uit meer dan 125 kandidaten. De originele musicalproductie toerde in Nederland twee seizoenen rond (Rick Engelkes Producties). Na de laatste voorstelling in maart 2017 verhuisde het decor onmiddellijk naar de decorruimte van Event-Team.

Het hoogste decor meet 6,26 meter. Van Dolfje Weerwolfje zijn er meer dan één miljoen boeken verkocht in de hele wereld. De boeken werden vertaald in diverse talen, waaronder Japans, Koreaans, Turks…Het boek is van de hand van de Nederlandse auteur Paul van Loon, al 30 jaar schrijver. Hij won al tien keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Inmiddels zijn er al één miljoen Paul van Loon-lezers.

Vicky Delrue tussen de hoofdrolspelers Jan Schepens en echtgenote Katja Retsin.
Vicky Delrue tussen de hoofdrolspelers Jan Schepens en echtgenote Katja Retsin.© FODI

Het verhaal: Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel… gewoon? In de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert. In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee puntoren en hij krijgt een witte staart. Dolfje is een weerwolf. Dolfje zal moeten leren leven met het feit dat hij in de dagen rond volle maan verandert in een weerwolf en dat zet zijn hele leven op zijn kop. Hoe zullen Timmie en zijn ouders reageren? En wie is toch die vreemde man die om de haverklap overal opduikt?

(PADI)

Info, speeldata en tickets: www.dolfjeweerwolfje.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.