Via digitale grafzoeker kan je Nieuwpoortse graven online lokaliseren

© (Foto MVQ)
Redactie KW

Naar jaarlijkse traditie bezoeken op 1 en 2 november ook in Nieuwpoort heel wat mensen de begraafplaatsen om hun dierbaren te herdenken. Soms is het lastig om een graf terug te vinden, maar vandaag pakt Stad Nieuwpoort uit met een primeur. Via de digitale grafzoeker www.grafzoeken.eu kan je het graf van een overledene snel online lokaliseren.

Nieuwpoort telt drie burgerlijke begraafplaatsen: in Nieuwpoort-Centrum op de Brugse Steenweg, in Sint-Joris op de Brugse Steenweg en In de Hemmestraat in Ramskapelle. Op de website www.grafzoeken.eu kies je een van deze drie begraafplaatsen onder Nieuwpoort. Door de naam van de overledene en/of de overlijdensdatum in te tikken krijg je de locatie van de laatste rustplaats van de overledene te zien.

De voorbije zomer bracht Nieuwpoort via een drone de drie burgerlijke begraafplaatsen in kaart. Aan deze kaarten zijn vervolgens de beschikbare grafgegevens gekoppeld, met onder meer de blokken, de rijen, de grafnummers, de overlijdensdatum… Het resultaat is nu te zien op www.grafzoeken.eu. Op 1 en 2 november helpen stewards bezoekers op de Nieuwpoortse begraafplaatsen op weg via de publieke grafzoeker.

Vind je iemand niet terug, neem dan contact op met de Dienst Bevolking. Zo kunnen de kaarten en gegevens verder verfijnd worden.

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten