VFG viert haar gouden jubileum in Ingelmunster

De gehuldigden, samen met het VFG-bestuur en het gemeentebestuur. © (foto FODI)
Redactie KW

De Vlaamse Federatie voor Gehandicapten (VFG) werd afgelopen zondag ontvangen op het gemeentehuis in het kader van hun gouden jubileum. Enkele bestuursleden kregen een ereteken voor hun jarenlange inzet.

Na een welkomstwoord door burgemeester Kurt Windels stond schepen Katrien Vandecasteele even stil bij de doelstellingen van de VFG. Willy Houthoofd, ondervoorzitter van VFG blikte terug op de afgelopen jaren en stond ook stil bij wat de organisatie doet.

Enigo Vandendriessche mocht namens de provincie meerdere eretekens uitreiken aan personen die al meer dan 20 jaar in het bestuur zetelen. Huidig voorzitster Gaby D’Haeyere, bestuurslid sinds 1971, mocht als eerste een ereteken in ontvangst nemen. Zij werd na het overlijden van haar echtgenoot Silvère Geldof in 2018 voorzitster.

Een volgend ereteken ging postuum naar Silvère Geldof, die voorzitter was van 1980 tot aan zijn overlijden in 2018.

Ook ondervoorzitter Willy Houthoofd ontving een ereteken. Hij sloot zich in 1968 aan. Ook Arseen Mestdagh, die bestuurslid werd in 1975, en Julien Baert werden gehuldigd.

Ook voor de bestuursleden die nog geen 20 jaar zetelen met name Freddy Sagaert, Ronny Tytgat en Helena Fraeyman vroeg Enigo Vandendriessche een warm applaus.

Cadeau

Burgemeester Kurt Windels besloot het officiële gedeelte met het goede nieuws dat de gouden vereniging een extra subsidie van 250 euro krijgt. Namens het gemeentebestuur kreeg voorzitter Gaby D’Haeyere ook nog een fles champagne cadeau. “Om te kraken met het bestuur tijdens de eindejaarsdagen”, lachte de burgemeester. (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier