Het stadsbestuur van Veurne nam als eerste het initiatief om mensen via het platform #8630altegoare samen te brengen in de strijd tegen corona. De kwetsbare 80-plussers zijn echter meestal geen actieve internetters en daarom sloeg een team vrijwilligers aan het bellen om alle Veurnse 80-plussers te bereiken... Maar niet alle telefoonnummers werden gevonden, en dus gingen vrijwilligers ook effectief op pad.

Coördinator Bjorn Pollentier: "We hebben vastgesteld hoe belangrijk dat initiatief was! De 750 Veurnse 80-plussers die in eerste instantie werden gebeld, waren hier duidelijk blij mee. Er was veel vraag om boodschappen te doen, maar we merkten ook dat er nood was aan duidelijkheid rond de maatregelen, en heel wat mensen waren gewoon blij dat ze eens een babbeltje konden slaan."

Niet iedereen kon via de telefoon bereikt worden. "Daarom zijn we nog een stap verder gegaan en zijn een 15-tal vrijwilligers effectief het hele weekend op pad gegaan om aan te bellen bij mensen van wie we geen telefoonnummer hadden", klinkt het bij Bjorn. "Vrijdag zijn ze 'hesjdag8630' gestart, duidelijk herkenbaar met een groen hesje van Stad Veurne, en met respect voor de social-distancy-regels. Veel mensen waren blij eens iemand te zien, en nodigden de vrijwilligers uit om binnen te komen om 'een klaptje' te doen, wat uiteraard uit den boze was gezien de maatregelen. Sowieso is er heel veel opvolging nodig, mensen vroegen om nog een bezoekje of telefoontje. Opnieuw volgden er vragen rond boodschappen doen en over de inhoud van de maatregelen: wat mag nu wel en wat niet... We kregen intussen vragen van een zevental gemeenten over het initiatief... Het is fijn om te ondervinden dat we inspirerend werken!"

Wie hulpvragen wil stellen, wie zich als vrijwilliger wil aanbieden of een actie wil melden om Veurnaars te helpen in deze coronacrisis kan dit posten op www.facebook.com/8630altegoare! Gebruik op alle sociale mediakanalen de hashtag #8630altegoare.

(MVQ)

Het stadsbestuur van Veurne nam als eerste het initiatief om mensen via het platform #8630altegoare samen te brengen in de strijd tegen corona. De kwetsbare 80-plussers zijn echter meestal geen actieve internetters en daarom sloeg een team vrijwilligers aan het bellen om alle Veurnse 80-plussers te bereiken... Maar niet alle telefoonnummers werden gevonden, en dus gingen vrijwilligers ook effectief op pad.Coördinator Bjorn Pollentier: "We hebben vastgesteld hoe belangrijk dat initiatief was! De 750 Veurnse 80-plussers die in eerste instantie werden gebeld, waren hier duidelijk blij mee. Er was veel vraag om boodschappen te doen, maar we merkten ook dat er nood was aan duidelijkheid rond de maatregelen, en heel wat mensen waren gewoon blij dat ze eens een babbeltje konden slaan."Niet iedereen kon via de telefoon bereikt worden. "Daarom zijn we nog een stap verder gegaan en zijn een 15-tal vrijwilligers effectief het hele weekend op pad gegaan om aan te bellen bij mensen van wie we geen telefoonnummer hadden", klinkt het bij Bjorn. "Vrijdag zijn ze 'hesjdag8630' gestart, duidelijk herkenbaar met een groen hesje van Stad Veurne, en met respect voor de social-distancy-regels. Veel mensen waren blij eens iemand te zien, en nodigden de vrijwilligers uit om binnen te komen om 'een klaptje' te doen, wat uiteraard uit den boze was gezien de maatregelen. Sowieso is er heel veel opvolging nodig, mensen vroegen om nog een bezoekje of telefoontje. Opnieuw volgden er vragen rond boodschappen doen en over de inhoud van de maatregelen: wat mag nu wel en wat niet... We kregen intussen vragen van een zevental gemeenten over het initiatief... Het is fijn om te ondervinden dat we inspirerend werken!"Wie hulpvragen wil stellen, wie zich als vrijwilliger wil aanbieden of een actie wil melden om Veurnaars te helpen in deze coronacrisis kan dit posten op www.facebook.com/8630altegoare! Gebruik op alle sociale mediakanalen de hashtag #8630altegoare.(MVQ)