Veurnse Stadsband The Finest brengt ode aan de zorg

Redactie KW

Heel wat medewerkers van de stad Veurne hebben zich het afgelopen coronajaar extra ingezet om iedereen die te lijden had onder de coronapandemie een hart onder de riem te steken. Zo ook de Veurnse stadsband The Finest. Op de Dag van de Zorg bracht de band een digitale ode aan de zorg, met hun eigen versie van ‘Ik hou van u’ van Noordkaap.

Heel veel optredens heeft de Veurnse stadsband The Finest nog niet kunnen geven, want de groep maakte pas haar debuut op het jaarlijkse personeelsfeest van Veurne begin 2020. Met een aanstekelijk repertoire van toppers uit de sixties tot vandaag bliezen ze toen in evenementenhal Furnevent het hele stadsbestuur en alle medewerkers van hun sokken.

Sociaal engagement

De band kwam tot stand toen Björn Pollentier, centrumleider van De Zonnebloem, en communicatieambtenaar Tom Van Rompaey ontdekten dat ze allebei een passie hebben voor muziek . Voor de lol hielden ze een jamsessie. Ze overtuigden ook Michel Staudinger (ICT), Siebren Sevenois (begeleider buitenschoolse kinderopvang Benjamien), Peter Debeir (beleidsmedewerker Leven en Welzijn), Stephanie Pauwels (Visit Veurne) en Adriaan Van Elslander (Jeugddienst) om samen de stadsband uit de grond te stampen.

Zo werd The Finest geboren. De naam verwijst naar naar de geschiedenis van Veurne als boetestad. De bandleden delen niet alleen hun muzikale passie en talent, ze zijn allemaal bijzonder gemotiveerd om zich zowel in hun job als daarbuiten sociaal te engageren. Op de Dag van de Zorg doen ze dat door iedereen die zorg nodig heeft of zich ten dienste stelt in de zorgcentrum een ruggensteuntje te geven met een muzikaal sprankeltje zon. Ze postten een videofilmpje op Facebook met hun eigen versie van ‘Ik hou van u’ van Noordkaap.

Bezetting

Intussen is ook de bezetting van The Finest veranderd. Stijn Regheere – werkt bij de groendienst van de Technische Dienst – is in 2020 als gitarist bij de band gekomen, net na het debuutoptreden in Furnevent. “Hij pikt heel snel nieuwe nummers op en voegt een stevige dosis extra klank bij ons nummers”, weet Tom Van Rompaey. “Stijn is een absolute aanwinst en we zijn echt blij dat hij deel uitmaakt van The Finest. Floris David is ons meest verse lid. Vorig jaar moesten we onverwacht en veel te vroeg afscheid nemen van bassist Michel Staudinger. Hij overleed op amper 53-jarige leeftijd aan hartfalen. We hebben toen trouwens ook een muzikaal eerbetoon opgenomen ( https://www.facebook.com/thefinestveurne/videos/1010326179458386 ). Het verlies is heel hard aangekomen bij ons. Michel was een lieve, zachte en positieve mens. Ons verdriet is natuurlijk niet te vergelijken met het verdriet van zijn vrouw en zijn drie kinderen. We houden eraan om Michel een plekje te geven binnen the Finest, met de hashtag #StandByMichel.”

Floris werkt als begeleider bij bijzondere jeugdzorg Zonnewende. Hij zag het best wel zitten om The Finest als bassist te vervoegen. Hij zit ook nog in verschillende andere bands en is eigenlijk een punkrocker. Bij The Finest zit er dus een gezonde mix aan muziekstijlen samengebald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier