Bram Delva, zaakvoerder van Versmarkt Delva: "Samen kunnen we een veel groter assortiment aanbieden en door de verplichte sluiting van de horeca valt er een groot deel van de afzetmarkt weg. We bekijken momenteel diverse pistes om onze regio en het gamma aan producten te kunnen uitbreiden. Meer info publiceren we telkens via sociale media. Versmarkt Delva zorgt vooral voor het vlees, de charcuterie, de bereide maaltijden en kaas, maar staat ook in voor de volledige administratieve ondersteuning van de webshop. Seru Resto Service focust op diepvriesproducten, droge voeding en drank en verzorgt daarnaast de logistiek en levering bij de klanten. Vlaemynck verzorgt het assortiment groenten en fruit. Ieder blijft dus grotendeels in zijn core business, maar we vullen elkaar zo wel goed aan. Met deze extra service willen we tegemoetkomen aan de 'Blijf in uw kot'-vraag van de regering. Zo moeten mensen zo weinig mogelijk hun huis verlaten. Onze winkel blijft wel open, maar met gewijzigde openingsuren - van 9 tot 17.30 uur - en dit in het belang van ons personeel."

Kort op de bal

"De coronamaatregelen hebben een heel grote impact, vooral op het personeel", vervolgt Bram. "Zij staan aan de frontlinie. We zijn dan ook bijzonder trots op hen allemaal, omdat we kunnen blijven rekenen op hun inzet. Wij van onze kant steunen en informeren hen maximaal met doorgedreven maatregelen. We hebben vorige week ook heel kort op de bal gespeeld met de invoering ervan en niet gewacht op concrete richtlijnen. Wij stonden klaar!"

We posten vanaf nu op sociale media regelmatig receptjes voor smoothies, koken met kinderen, gerechten met beperkte ingrediënten, budgetgerechten...

Het typeert de jonge ondernemers Bram Delva (34) en Charlotte Himpe (32) dat ze niet bij de pakken blijven zitten. Ze namen het familiebedrijf Versmarkt Delva over, zijn zaakvoerder van containerrestaurant Cargo en zijn bezig met ambitieuze plannen om een compleet nieuwe foodmarket te openen op de oorspronkelijke locatie van de versmarkt. Juni was de streefdatum om de deuren te openen, maar omdat in coronatijden niets nog zeker is, is het voorlopig nog even koffiedik kijken. "De bouwwerken vinden momenteel plaats, al is dit een proces waar wij zelf geen invloed op hebben", aldus Bram. "Vele bouwfirma's of toeleveranciers sluiten de deuren, het is dus afwachten hoe dit bij ons zal lopen... We bekijken dit van dag tot dag. Maar dit zal zeker en vast een invloed hebben, zoals bij iedereen die na dit alles de deuren weer opent."

Mogelijke uitbreiding

Het team van Versmarkt Delva gaat nog een creatieve stap verder: "We posten vanaf nu op sociale media regelmatig receptjes voor smoothies, koken met kinderen, gerechten met beperkte ingrediënten, budgetgerechten... En telkens met producten die wij aan huis kunnen leveren. We kijken daarnaast ook naar alle opties voor mogelijke uitbreiding van de partners in verschillende regio's en ook van de afzetmarkt. Bedrijven of rusthuizen waar wij bepaalde producten kunnen leveren, mogen ons altijd contacteren."

Info en productenaanbod op https://webshop.delva.info/ met ook een pagina 'help je buur' voor buren, vrienden of kennissen die niet naar de winkel kunnen of ook niet online kunnen bestellen.

Bram Delva, zaakvoerder van Versmarkt Delva: "Samen kunnen we een veel groter assortiment aanbieden en door de verplichte sluiting van de horeca valt er een groot deel van de afzetmarkt weg. We bekijken momenteel diverse pistes om onze regio en het gamma aan producten te kunnen uitbreiden. Meer info publiceren we telkens via sociale media. Versmarkt Delva zorgt vooral voor het vlees, de charcuterie, de bereide maaltijden en kaas, maar staat ook in voor de volledige administratieve ondersteuning van de webshop. Seru Resto Service focust op diepvriesproducten, droge voeding en drank en verzorgt daarnaast de logistiek en levering bij de klanten. Vlaemynck verzorgt het assortiment groenten en fruit. Ieder blijft dus grotendeels in zijn core business, maar we vullen elkaar zo wel goed aan. Met deze extra service willen we tegemoetkomen aan de 'Blijf in uw kot'-vraag van de regering. Zo moeten mensen zo weinig mogelijk hun huis verlaten. Onze winkel blijft wel open, maar met gewijzigde openingsuren - van 9 tot 17.30 uur - en dit in het belang van ons personeel.""De coronamaatregelen hebben een heel grote impact, vooral op het personeel", vervolgt Bram. "Zij staan aan de frontlinie. We zijn dan ook bijzonder trots op hen allemaal, omdat we kunnen blijven rekenen op hun inzet. Wij van onze kant steunen en informeren hen maximaal met doorgedreven maatregelen. We hebben vorige week ook heel kort op de bal gespeeld met de invoering ervan en niet gewacht op concrete richtlijnen. Wij stonden klaar!"Het typeert de jonge ondernemers Bram Delva (34) en Charlotte Himpe (32) dat ze niet bij de pakken blijven zitten. Ze namen het familiebedrijf Versmarkt Delva over, zijn zaakvoerder van containerrestaurant Cargo en zijn bezig met ambitieuze plannen om een compleet nieuwe foodmarket te openen op de oorspronkelijke locatie van de versmarkt. Juni was de streefdatum om de deuren te openen, maar omdat in coronatijden niets nog zeker is, is het voorlopig nog even koffiedik kijken. "De bouwwerken vinden momenteel plaats, al is dit een proces waar wij zelf geen invloed op hebben", aldus Bram. "Vele bouwfirma's of toeleveranciers sluiten de deuren, het is dus afwachten hoe dit bij ons zal lopen... We bekijken dit van dag tot dag. Maar dit zal zeker en vast een invloed hebben, zoals bij iedereen die na dit alles de deuren weer opent."Het team van Versmarkt Delva gaat nog een creatieve stap verder: "We posten vanaf nu op sociale media regelmatig receptjes voor smoothies, koken met kinderen, gerechten met beperkte ingrediënten, budgetgerechten... En telkens met producten die wij aan huis kunnen leveren. We kijken daarnaast ook naar alle opties voor mogelijke uitbreiding van de partners in verschillende regio's en ook van de afzetmarkt. Bedrijven of rusthuizen waar wij bepaalde producten kunnen leveren, mogen ons altijd contacteren."