Veurnse Ine De Deken debuteert met boek rond stress en burn-out

Ine legt in haar zelfcoachboek heel overzichtelijk de stressmechanismen bloot. © Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Met haar boek ‘Weten wat je wil als middel tegen stress en burn-out’ debuteert klinisch psycholoog en therapeut Ine De Deken als auteur. Op een toegankelijke manier kaart ze een gevoelig, maar actueel thema aan.

In haar paramedisch centrum en vormingscentrum ViZiT in Veurne stelt Ine De Deken samen met haar team psychische en fysische zorgverleners haar expertise en passie in dienst van de mensen en werkt ze aan een gezonde geest in een gezond lichaam.

Ine geeft psychotherapie en coaching, lezingen, vorming en training aan particulieren, bedrijven en organisaties. Als burn-out expert weet Ine maar al te goed hoeveel mensen er kampen met stress- en burn-out problemen.

“Mensen krijgen soms het gevoel krijgen dat stress hen te pakken heeft, ze geen rust meer vinden en het hen allemaal te veel wordt. Ze zien ze door het bos de bomen niet meer”, zegt Ine. “Jammer genoeg hangt er nog altijd een taboesfeer rond stress en burn-out en ligt de drempel voor velen te hoog om professionele hulp te zoeken.”

“In de praktijk zie ik elke dag de gevolgen van chronische stress waaronder mensen gebukt gaan. Hun energiepeil daalt tot een heel laag pitje, ze kunnen zich niet meer concentreren, verliezen hun levensenergie, krijgen fysieke en mentale klachten…”

Weg van hokjesdenken

In dit zelfcoachboek legt Ine heel overzichtelijk de stressmechanismen bloot en reikt ze nuttige en hapklare oplossingen aan.

“Sonja Kimpen staat niet voor niets mee op de cover van dit boek”, legt Ine uit. “Ik gebruik Sonja’s boek ‘Sterker dan stress’ regelmatig in mijn praktijk. Ik kende Sonja al langer, maar tijdens een lezing op de opening van ViZiT voelden we dat het ook professioneel goed klikte. Allebei willen we al jaren weg van het ‘hokjesdenken’ dat nog altijd schering en inslag is in de hulpverleningssector. Door onze gemeenschappelijke visie en vibe sloegen we regelmatig de handen in elkaar voor diverse projecten.”

“Op een bepaald moment stelde ik Sonja voor om haar boek te herschrijven en de eerste coronalockdown schiep een goede gelegenheid. Ik had een vernieuwde versie van het boek voor ogen, met als uitgangspunt hoe ik Sonja’s gedachtengoed in de praktijk hanteerde, gecombineerd met eigen therapeutische methodieken die ik dagelijks toepas in online coachingprocessen en workshops. Dit zelfcoachboek begint waar Sonja stopt als gezondheidscoach en doorverwijst naar professionele psychologen en therapeuten.”

Wetenschappelijk onderbouwd

“Het was een uitdaging om dit oplossingsgerichte doe-boek ook in ‘mensentaal’ te brengen, zonder saaie theorie en wetenschappelijk vakjargon. Maar het boek, inclusief alle inzichten, opdrachten en oefeningen, is wel wetenschappelijk onderbouwd en theoretisch gefundeerd. Er staan ook persoonlijke, waarheidsgetrouwe getuigenissen in, gebaseerd op levensechte verhalen van cliënten uit mijn praktijk.”

“Deze gids zet mensen aan tot ‘weten wat je wil’, om via een achtstappenplan aan de slag te gaan met hun toekomstdromen, met meer levensenergie en minder stress als resultaat.”

Boekvoorstelling en interactieve presentatie met Ine De Deken en Sonja Kimpen op 18 september om 19 uur in Dienstencentrum De Zonnebloem, Zuidstraat 67, Veurne. Met achteraf een receptie met muziek, een hapje en een drankje én gelegenheid om een gesigneerde versie van het boek te kopen. Vooraf reserveren via info@centrumvizit.be met vermelding ‘boekvoorstelling’, want de plaatsen zijn beperkt!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier