Veurnse handelaars leveren verse streek- en bioproducten aan huis

Redactie KW

Vijf kleine, zelfstandige Veurnse ondernemers blijven niet bij de pakken zitten, maar bundelen hun krachten en gaan zo de strijd aan tegen de gevolgen van de coronacrisis. Ze bieden een 200-tal verse producten aan op hun webshop, die ze in de regio aan huis leveren.

Wouter Mouton van Wouter’s Bioshop staat anders, net zoals een aantal andere handelaars, op de wekelijkse woensdagmarkt, maar biedt nu met enkele collega’s een alternatieve oplossing. “We zijn vandaag gestart met een assortiment van 200 verse producten, maar elke dag zullen er nog bijkomen. Bakkerij Werrebrouck biedt artisanaal brood aan, de Beauvoordse Walhoeve zorgt voor verse hoevekaas en -zuivel, ‘t Eendenhof heeft een ruim assortiment ‘vlees van eigen kweek’ en charcuterie, in het assortiment van ‘t Winkeltje vinden de klanten de meeste groenten en fruit en ikzelf ben gespecialiseerd in biologische groenten en fruit… We kregen trouwens ook al reactie van andere lokale producenten en verkopers, die interesse tonen in ons initiatief. We vragen 5 euro leveringskosten, maar mensen kunnen samen met hun buren bestellen. Onze deelnemende handelaars bieden soms ook promoties aan.”

Info: www.lokaleproductenaanhuis.be of op de Facebookpagina https://www.facebook.com/Lokale-producten-aan-huis-110583970576491/?view_public_for=110583970576491

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.