Veurnse deelfietsen zijn weer klaar voor gebruik

Wie geen fiets heeft, kan een deelfiets huren. © MVQ
Redactie KW

De Veurnse deelfietsen mogen weer gebruikt worden. Ze staan te wachten in het Sint-Walburga-stadspark en aan het station, en nog tot eind oktober mag je er gratis mee rondtoeren.

Thomas Goethals, beleidsmedewerker leefomgeving, frist even het geheugen op: “Veurne stapte samen met Koksijde en De Panne in een project met een deelfietsensysteem. De 60 opvallend groene deelfietsen zijn te vinden verspreid op zes vaste parkeerlocaties, onder andere aan het station en in het Stadspark. Ze zijn vooral handig voor korte afstanden, maar je kunt de fietsen uiteraard ook voor een verdere verplaatsing gebruiken.

Nog tot eind oktober

Je ‘leent’ de fiets op een van de zes locaties, en je brengt hem terug op om het even welke van die locaties in Veurne, Koksijde of De Panne. Het werkt heel eenvoudig. Je downloadt de Mobit-app op je smartphone om je te registreren en je betaalt de waarborg van 29 euro. Je kunt de deelfiets dit jaar nog tot eind oktober gebruiken. Je zal een digitale portefeuille, de wallet, moeten opladen waarmee de ritten worden betaald. Wanneer je uit het systeem wil stappen, krijg je de waarborg en het eventuele saldo teruggestort. Na de registratie ga je naar een van de standplaatsen. Daar scan je de QR-code op het slot van de fiets. Het systeem maakt gebruik van slimme sloten met ingebouwde GPS die geopend kunnen worden met de Mobit-app op de smartphone.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.