Veurnsche Smoefeltocht gaat coronaproof

De Smoefeltocht is er dit jaar door corona een in een aangepaste vorm. © JT
Redactie KW

Door het coronavirus werden noodgedwongen heel wat activiteiten geannuleerd. De Veurnsche Smoefeltocht is al elf jaar een vaste waarde in het activiteitenaanbod, maar zal nu toch in een aangepaste vorm doorgaan.

Er wordt gezorgd voor een coronaproof alternatief: een fietsfotozoektocht waaraan iedereen individueel of met de eigen ‘bubbel’ kan aan deelnemen wanneer dat het best uitkomt en dit van 1 juli tot 31 augustus.

De deelnemers krijgen een rit van ongeveer 43 km gepresenteerd, een fikse poldertocht die ook in twee kleinere ritten opgesplitst kan worden. Het wordt genieten van het mooie landschap, de natuurpracht, de culturele bezienswaardigheden onderweg én van de gezonde inspanning.

Starten gebeurt aan het college in hartje Veurne. De tocht leidt doorheen pittoreske dorpjes om opnieuw in het Veurnse centrum te eindigen. Zo fiets je door ‘t Blote van Booitshoeke en passeer je langs bezienswaardigheden als de Oude Zeedijkmolen in Avekapelle, de vele herenhoeven in Eggewaartskapelle, de Belgische militaire begraafplaats in Steenkerke, de OLV-Hemelvaartkerk in Houtem, het kasteel van Beauvoorde, de St.-Bertinuskerk in Bulskamp en nog zo veel meer.

Glas Boeteling

In de Schuifdamhoeve in Booitshoeke kunnen de deelnemers genieten van een lekkere Veurnsche Smoefel. Er zijn artisanale zuivelproducten, gemaakt van dagverse melk van koeien die vooral gevoed worden met zelf geteelde gewassen. Eén lekkernij is inbegrepen in de deelnameprijs.

Eveneens inbegrepen in de deelnameprijs is een schuimend glas Boeteling (of een pils of een frisdrank) in Brasserie Christophe op de Grote Markt in Veurne.

Wie onderweg een aantal foto’s herkent, maakt kans op waardebonnen, die bij de lokale handelaars besteed kunnen worden. De hoofdprijs is een waardebon van 125 euro. Deelnameformulieren zijn enkel te koop in de Toeristische Dienst op de Grote Markt in Veurne, deelnameprijs bedraagt 10 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier